2013 m. gegužės 19 d., sekmadienis

Filmas: "Nelegali vaikystė" / "Infancia clandestina" / "Clandestine Childhood"




Sveiki visi, 

Keliauju į Argentinos filmą ir šįkart noriu pakomentuoti filmą „Negali vaikystė“ (Clandestine Childhood) (2011). Na, tai Argentinos filmas 2013 metais siūlytas į „Oskarus“, tačiau atmestas. Neblogai įvertintas tiek žiūrovų, tiek kino kritikų. „Nelegali vaikystė“ – tai pasakojimas apie Argentinos laikus, kai ši sunkiai konfliktavo su Britanija, o šalyje kilo maištininkų banga, kurie pakeitę tapatybę, grįždavo į savo šalį, kurioje slapta kovojo ir slapstėsi nuo teisėsaugos. Negana to, tarp maištininkų esti ir vaikų, kurie pakeitę tapatybę bei vardus turi gyventi dvigubą gyvenimą – mokykloje jie kiti žmonės, o namuose teroristų vaikai. Tarp tokių dviejų barikadų atsiduria ir pagrindinis filmo herojus bręstantis Ernestas – Chuanas, kuriam sunkiai tenka suderinti šiuos du frontus, o ir protą susuka pirmoji mokyklinė meilė...

Tai tikra istorija, paremta Argentinos skaudžia praeitimi, atskleidžianti politinius šalies niuansus, gyventojų susiskaldymą ir kovą iš idėjos. Tai išties kebli, bauginanti filmo atmosfera. Juk mes taip mažai žinome apie Lotynų Amerikos politinę istoriją ir žmones, kurie padėjo galvas vardan geresnio gėrio – panašiai kaip mūsų partizanai miškuose.

Vieną iš pagrindinių vaidmenų sukuria Argentinos ir visos Lotynų Amerikos perlas Natalia Oreiro, kuri šįkart toli gražiai plastikiniais auskarais ir padažytomis lūpomis neblizga, čia ji – nusikaltėlė, kuri myli savo vaikus ir yra pasiryžusi padėti galvą, kad juos apgintų. Puikūs Argentinos aktoriai, garso takelis, įtikinamas operatoriaus darbas – tai išties ganėtinai vykusi juosta, tačiau kartu kažko joje pasigedau, tik nežinau ko. Ta situacija, kurioje atsidūrė ši šeima išties nelengva, bet kartu ji tokia šiek tiek svetima mano akimis. Gal norėjosi šiek tiek didesnio siužetinio plėtojimo, daugiau netikėtumo, nes retsykiais viskas būdavo per siaura, tačiau kartu iš šeimos ratelio parodoma visos šalies tragedija.

Mano įvertinimas: 8/10
Kritikų vidurkis: 55/100
IMDb: 7.1


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą