2013 m. gegužės 6 d., pirmadienis

Filmas: "Keitas" / "Keith"




Sveiki visi,

Filmas „Keitas“ (Keith) (2008) dar vienas mėginimas ir bandymas sukurti istoriją iš serijos „paverkime ir pagailėkime“, kaip antai „Užrašų knygutė“, „Įsimintinas kelias“, „Paskutinė daina“, „Dabar viskas gerai“ ir kiti su vėžiu ir netektimis susiję ilgesingi, melodramatiški filmai. Šis kaip tik vienas iš tokių. Filmas toks skirtas labiau paaugliams, nors tinka visiems, kurie dievina ir pasikūkčiodami su malonumu braukia ašaras per neteisingo gyvenimo ir likimo scenas. Scenarijus, mano galva, nėra bukas, nėra jis ir ypatingai kažkuo įdomus ir išskirtinis.

Žinoma, realybėje taip nebūna, tačiau visada tokie filmai nuneša toli ir kad nelabai laimingai, bet norėtųsi, kad iš tikrųjų tokios istorijos būtų tikros – sutinki, erzini, įsimyli ir išsiskiri dėl aplinkybių, kurių neįmanoma pakeisti. Iš esmės „Keitas“ man patiko – jis lengvas, įtraukiantis, tačiau nepasižymi kažkokiu išskirtinumu, režisūra, operatoriaus darbu, viskas išlaikyta vidutinybės lygyje. Žinoma, žiūrėti tikrai galima, filmas nėra pernelyg lėkštas, tik jo idėjos, istorija nieko naujo mums nepasako – viskas tas pats per tą patį.

Galiu pasidžiaugti nebent gražiais aktoriais, ypatingai man patiko jaunoji Elisabeth Harnois – jau tokia simpatiška mergaičiukė, kad norėjosi suvalgyti jos dideles akis ir kviečių spalvos plaukus. Filmas, manau, patiks jauniems įsimylėjėliams, žiūrėti per kokią „Valentino dieną“, ypatingai tiems, kurie nelabai domisi kinu, jo naujienomis ir tik retkarčiais žvilgteli prispausti draugų į kokią nors ašaringą melodramatišką istorijėlę. Ši istorija viena iš tokių ir, mano galva, tikrai ne pati prasčiausia.

Mano įvertinimas: 7/10
IMDb: 7.5


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą