2013 m. gegužės 13 d., pirmadienis

Filmas: "Tamsus dangus" / "Dark Skies"




Sveiki visi,

Šiandien keliauju po siaubo trilerį „Tamsus dangus“ (Dark Skies) (2013) – tai vienas naujausių į piratinę mūsų rinką atkeliavusių tokio tipažų filmų, iš serijos, kuris labai greitai tampa topų topais ir „penktadienio vakaro kinu“. „Tamsus dangus“ lyg ir vėl nieko pernelyg nežadėdamas ir nenustebinamas tampa masiniu produktu, kuris sulaukia dažniausiai iš paprastų žiūrovų siaubingai gerų atsiliepimų. Mano galva, filmas iš serijos „vidutinis“ kaip ir daugelis tokio tipažo filmų, kuris tinka laisvalaikiui, bet nieko daugiau nesuteikia, tik laiko „prastūmimą“.

Žinote, šis siaubo filmas išskirtinis nebent tuo, kad nuplauną vaiduoklių ir vampyrų kruviną valką ir primena, jog vis dar galima kurti siaubo filmus apie ateivius, tačiau tuo filmas ir teapsiriboja. Jeigu jums patiko „Ketvirtas lygmuo“ (2009) su Milla Jovovich, kuris bent tąkart kėlė man šiurpuliukų, tai nekyla abejonių, kad ir „Tamsus dangus“ bus vienas iš tų filmų, kuris pretenduoja patenkinti NSO ir ateivių ištroškusius fanatikus. Žvelgiant iš tolo, tai visgi filmas sukurtas pagal primityvius standartus, orientuojamas į komercinį žiūrovą ir rinką, nenustebinantis nei savo režisūra, nei kažkokiu nauju proveržiu siaubo trilerių apkasuose. Siaubas ir įtampa konstruojama pagal tą pačią formulę, tik vaiduoklius pakeičia ateiviai – nieko naujo. 

Ką dar galima pasakyti apie aktorius ir jų vaidybą? Kai filmas vidutinis, tai ir aktorių vaidyba neblizga šarmu, nors jie darbą lyg ir daro gerai, tačiau psichologiniu atžvilgiu šeimynėlės sprendimai primena nelogišką „Adamsų šeimynėlės“ poelgius – silpnai motyvuoti, dėl to galima tikriausiai kaltinti scenarijaus spragas. Kodėl vyras nesikreipė į chirurgus dėl implantų? Kodėl jie taip lengvabūdiškai patikėjo ufonauto pasakojimu? Kodėl? Kodėl? Kodėl tiek viskas primityvu herojų poelgiuose? Scenarijus! Šiek tiek nuviliantis reikalas. Deja, ir šis filmas liko tik laiko prastūmimo lygio, kuris lyg ir leidžia mėgautis, tačiau nepasotina alkano žiūrovo.

Mano įvertinimas: 6.5/10
Kritikų vidurkis: 51/100
IMDb: 6.3


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą