2014 m. sausio 7 d., antradienis

Filmas: "Blogas senelis" / "Jackass Presents: Bad Grandpa"




Sveiki,

Šiandien užėjo toks „durnumas“ ir nutariau pažiūrėti ką nors iš serijos „linksmiau“ ir pataikiau ant paskutiniu metu tikru hitu tapusios kino juostos „Blogas senelis“ (Bad Grandpa) (2013). Šį nešvankų ir beprotišką juostą sukūrė dar didesni pamišėliai – „Jackass“ komanda, kuri savo darbais įrodė, kad yra ne tik nutrūktgalviai, bet ir tikri bepročiai. „Blogas senelis“ nėra ta kino juostą, kurią derėtų rodyti jaunimui, bet būtent šis filmas ir pasiglemžia paauglius ir vaikus dėl savo „uždrausto vaisiaus“ sindromo. Filmas pilnas senuko nešvankybių, blogo auklėjimo pavyzdžių, už kurių slepiasi hiperbolizuotas sarkazmas iš „gerų taisyklių“ laikymosi, auklėjimo kanonų ir šiaip iš paties davatkiško ir perdėtai teisingo požiūrio į šeimos santykius.

Man asmeniškai filmas nebuvo toks įtikinamas kaip „Jackass“ žiaurūs pokštai, kadangi pats senelis filme ir anūko santykiai buvo akivaizdžiai pritempti prie falšyvo. Per visą filmą mane stebino tik žmonių reakcijos, kurios, pasirodo, ir buvo vienintelis nesuvaidintas dalykas, nes didelė dalis situacijų buvo filmuojama iš paslėptų dėžių su tikrais gatvės praeiviais, striptizo šokėjais ir t.t. Filmas panašus į legendinę, tačiau jau išnykusią laidą „VRS kamera“. Tiesa, o ir ne visi pokštai pasirodė man juokingi, tačiau esama jame tikrai puikių ir vykusių situacijų, bet didelis perspaudimas iš senelio amplua man ir pasirodė šiek tiek falšyvumo, kuris atrodė iš serijos „kažką ne kažką“.

Aišku, jei į gyvenimą žiūrite pakankamai sveikai, mėgstate juodąjį humorą, tada, manau, galite drąsiai pažiūrėti „Blogą senelį“, bet tai tikrai nėra itin vykusi komedija, kurią norėtųsi „priglausti“ savo kinotekoje. Kitaip sakant, žiūrėti galima, bet reikia tinkamai ir nusiteikti, bet ir to kartais gali neužtekti. Senelio ir anūko nuotykiai kelyje gali kitiems tapti tikra juoko iškrova, tačiau manęs šis filmas pernelyg nesužavėjo.

Mano įvertinimas: 5.5/10
Kritikų vidurkis: 54/100
IMdb: 6.6


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą