2014 m. sausio 6 d., pirmadienis

Filmas: "Donžuanas" (Don Žuanas) / "Don Jon"




Sveiki, kino gerbėjai,

Šiandien noriu pakomentuoti kino juostą „Donžuanas“ (Don Jon) (2013), kuri yra debiutinis garsaus Holivudo aktoriaus Joseph Gordon-Lewitt kaip režisieriaus filmas. Kad garsūs aktoriai vis drąsiau ir dažniau imasi režisieriaus kėdės, tą mes matome masiškai, bet ne taip viskas paprasta kada tenka savo režisuotame filme tupinėti ir už kadro, ir prieš kameras. „Šviežias režisierius“ ne tik režisavo, bet ir sukūrė šiame filme pagrindinį vaidmenį, į savo komandą pasikviesdamas tokias šiuolaikiniame kine geidžiamas aktores kaip sekso bombą Scarlett Johansson, puikiąją Julianne Moore ir Anne Hatheway...

Kino kritikai palankiai sutiko debiutinį filmą, tad suskubau apsižiūrėti, kuo visgi ši juosta gera. O pasirodo Joseph Gordon-Lewitt‘as turi įdomių užslopintų seksualinių fantazijų, kurias visai įdomiai realizuoja ir apie jas pasakoja „Donžuane“. Iš esmės siužetas gan paprastas, netgi primityvokas – mergišius „tusovčikas“ susidomi seksualia blondine ir tampa jos šuniuku, kai anksčiau nuo savo nosies nematydavo toliau nei per plaštaką. Filme gvildenamos seksualinės priklausomybės, lyginimai tarp pornografijos ir realaus sekso. Apskritai filmas labai jaunatviškas, turintis nemenkos sarkazmo dozės. Ypatingai J.G. Lewitt‘as nebijo ironizuoti seksualinio gyvenimo su religija, atskleidžia paprastas kasdienines realijas – laptopų priklausomybė, elgesys kelyje už vairo ir t.t. Šaunu, kad režisieriui ir aktoriui pirmas blynas toli gražu neprisvilo, pasakojimo tempas ir forma patiko, filmas neatrodė be reikalo užtęstas. Nors filme daug gundymo, erotinių kadrų, bet jie vienaip ar kitaip pateikiami gan nepigiai ir nebanaliai, tačiau ir nesunkia depresine forma.

Filmas taip pat, nepasakyčiau, kad nustebino, jis įdomus, tačiau labiau tiko kaip pramoginio tipažo. Labai nustebino penkiasdešimtmetės J. Moore amplua, kuri, regis, negalėtų su S. Johansson dalyvauti grožio konkurse, tačiau atrodė kaip visada nepriekaištinga ir daug jaunesnė nei jos amžiaus moterys. O ir donžuano romanas su „pilka pelyte“ atrodė įdomus reikalas. Apskritai filmas gan vykęs, atmosfera, pasakojimo potėpis, manau, kad Lewitt‘ui dar reikėtų ir ateityje prisėsti prie režisieriaus kėdės, ir sukurti dar kažką, nes manau, tobulėjimui taip pat jam yra daug vietos.

Mano įvertinimas: 8/10
Kritikų vidurkis: 66/100
IMDb:6.6


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą