2010 m. lapkričio 16 d., antradienis

Filmas: "Forestas Gampas"

Sveiki visi,

Pristatau, manau, jau kino klasika tapusį filmą „Forestą Gampą“ (Forrest Gump) (1994 m.). Tai nuostabus epinis pasakojimas apie žmogų sutrikusiu intelektu, tačiau nepaprastai sėkmingą ir laimingą. Filmas nestokojantis sarkazmo, demonstruoja pasaulį kito žmogaus akimis, tikriausiai filmas iki tol dar nevaizdavo sergančio žmogaus pozicijos visą istorijos vyksmą. Vaikas, kuris tarsi iš dalies serga Dauno liga, jo intelektas labai žemas, tačiau turi be galo didelę širdį. Tai nuostabi drama, kurią vėl išsitraukiau iš savo sukauptos kino filmų kartotekos ir pasižiūrėjau. Pasiilgau kažko gyvo ir tikro.

Na, iš tikrųjų nėra žodžių apsakyti filmui. Vertas visų savo apdovanojimų, kuriuos tais laikais gavo. Tomas Henksas, atlikęs pagrindinį vaidmenį, jau metai prieš tai buvo apipiltas Oskarais už filmą „Filadelfija“ taip pat neįtikėtinai stiprus filmas. Kam patiko „Žalioji mylia“ (1999 m.) su Tomu Henksu, būtinai patariu pažiūrėti ir „Forestą Gampą“. Filmas išties įspūdingas, keisto žmogaus akimis apimantis kone visą 20 amžiaus JAV istoriją, įkūnijantis žmogiškumo prasmes, aliuzijas į žmogaus vertybių sistemas ir, žinoma, daug kalbama apie meilę. Ilgą ir nesibaigiančią meilę.

Po filmo iki šiol norisi tikėti tokiu įdomiu, geru pasauliu, kokį vaizduoja filmas, tačiau realybė yra gan atitolusi nuo filmo, tačiau leidžia pajusti nepaprastą malonumą klausantis ir žiūrint istorijos eigą. Talentinga režisūrinė meistrystė, Tomo Henkso vaidyba užtikrins gerų emocijų pustrečios valandos. O po filmu, galbūt kaip ir aš, pavartosite šią nemirtinga frazę: „Mano mama visada sakydavo, kad gyvenimas kaip saldainių dėžutė, niekada nežinai, kokį gausi. Mano mama mokėdavo viską paaiškinti taip, kad aš viską suprasčiau.“

Įvertinimas: 10/10

Jūsų Maištinga Siela

4 komentarai:

  1. Tiesą sakant....man tai jis...pasirodė nuobodus :D

    AtsakytiPanaikinti
  2. Žiūrėjau su vienu žmogumi šį filmą. Jam irgi pasirodė nuobodus. Skonio reikalas.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Vienas geriausiu filmu per visa kino istorija. Teko girdeti, kad kuriamas tesinys :)

    AtsakytiPanaikinti