2011 m. rugpjūčio 10 d., trečiadienis

Banginių medžioklė turi baigtis!

Sveiki visi,

Aš, kaip save laikantis žaluoju, negaliu nepasidalinti apie šiuo metu Lietuvoje ir Pasaulyje vykstančiomis akcijomis. Pridedu informaciją, kuri paimta iš ČIA:

Islandija nesustos medžioti banginių kol mes nesiimsime sankcijų", - tokiomis antraštėmis mirga žalioji Amerikos spauda. Mes galime tai sustabdyti - dabar yra puiki proga.

Nuo 2006 m. islandai nužudė daugiau nei 200 mažųjų banginių ir 280 nykstančių finvalų (banginių rūšis). Finvalai yra antra pagal dydį rūšis žemėje, sveriantis iki 80 tonų. Vien per pastaruosius dvejus metus Islandija eksportavo daugiau kaip 1200 tonų banginių mėsos, taukų ir aliejaus, kurio bendra vertė yra 17 milijonų dolerių. Mėsa buvo vežama į Japoniją, papildomos siuntos siųstos į Norvegiją, Latviją ir Baltarusiją.

2007 metais Islandija buvo paskelbusi, kad nutrauks banginių medžioklę, tačiau 2009 metais paskelbė dar didesnes kvotas ir padidino banginių mėsos eksportą. Po žemės drebėjimo Japonijoje, sumažėjus banginių mėsos paklausai, šiemet medžioklė buvo atidėta, tačiau ją ketinama atnaujinti vasaros pabaigoje arba rudenį.

Ką mes galime padaryti?

Praėjusių metų gruodį, gamtinių išteklių gynimo taryba (NRDC) ir kitos grupės pasirašė peticiją raginančią sustabdyti banginių medžioklę. Reaguodama į tai, JAV prekybos sekretorius neseniai pareiškė, kad Islandija ignoruoja tarptautinį komercinės banginių medžioklės draudimą. Deklaracijoje nurodytas 60 dienų laikotarpis per kurį Prezidentas Obama turi nuspręsti ar taikyti prekybos sankcijas Islandijai ar ne.

Suprasdami, kad Lietuva yra per daug maža siekiant paveikti Islandiją, žinant, kad peticijos ir kreipimaisi nepadarė jokio poveikio "EKO redakcija" kviečia prisijungti prie Amerikiečių ir rašyti B. Obamai. Tegul mūsų balsai irgi būna išgirsti.

Laiškus, palaikančius šią iniciatyvą galite rašyti užpildę formą šiame puslapyje -http://www.whitehouse.gov/contact



Tikimės jūsų paramos.

Pagarbiai,
"EKO" redakcija
info@ekoredakcija.lt

Jūsų Maištinga Siela

1 komentaras: