2011 m. rugpjūčio 11 d., ketvirtadienis

Filmas: "Triušių urvas"

Sveiki visi,

Trumpai pakomentuosiu filmą „Triušių urvas“ (Rabbit Hole) (2010 m.). Labai jau gražus ir neįprastas pavadinimas. Tiesą sakant nieko per daug apie šį filmą negirdėjau, tik kad puiki čia Nicole Kidman vaidina, sakau, parsisiųsiu ir sužiūrėsiu. Pagalvojau, jog tai trileris, bet nieko panašaus. Na, vaidyba, tikrai puiki – Kidman pasirodo už šį vaidmenį buvo nominuota Auksiniam gaubliui, o filmas buvo numatytas, kaip vienas iš rimtų pretendentų į „Oskarą“. Na, „Oskaro“ šiam filmui neduočiau...

Tai pasakojimas gan skausmingas – apie šeimą, kuri prarado sūnelį, apie tuos santykius apie porą, kai atrodo, viskas turėtų sugyti, tačiau santykiai vis šlyja, o pasaulis praplaukia kažkur pro šalį. Taip, filmas geras, man asmeniškai priminė „Nerimo dienas“, kur esti taip pat subtili šeimos pasakojimo istoriją. Filmas nėra susikoncentravęs į siužetą ir jo vingis, o ir pasakojimas yra tarsi iš gyvenimo iškirptas laikotarpis be jokių įžangų ir išankstinių paaiškinimų. Filmas statytas pagal pjesę, todėl natūralu, jog tyčia viskas vyksta žmogaus vidiniame pasaulyje. Jeigu geriau įsižiūrėsi į šį filmą, tai pamatysi, jog viskas kyla iš natūralumo, veikėjai sutrupėję, skausmingi, lyg nesutampantys lego kaladėlės bando kibtis į gyvenimą ir prisiversti vaidinti šeimą. Nereikia išgalvoti jokių siužetų, trilerių, viskas subtilu, tas vyro ir žmonos nesusikalbėjimas, paslaptingumas, slėpiniai, neprisileidimas ir retkarčiais iš praeities iškylantys vaizdiniai, kurie atidengia istorijos esmę – praradimo susitaikymo istoriją. Filmas nesibaigia jokiu sprendimu, nes žmonės nesusitaiko su praradimais, tiesiog juos šiek tiek pastumia į šalįir leidžia sau gyventi toliau.

Man asmeniškai filmas patiko. Sakytum, siužetui kažko gal ir trūksta, bet pradedi gilintis ir suvoki, kad nieko jame netrūksta, o pasakoma tiek daug, kad tereikia tik pagauti viską psichologijoje, vaidyboje ir esmėje, kuri išryškėja tarp kadrų, kaip koks tekstas tarp eilučių. Manau, filmas patiks itin subtilių dramų mėgėjams, tai drama, kuri nespekuliuoja ir neforsuoja, nesmaugia žiūrovo graudžiomis ašaromis, nemanipuliuoja jo per daug emociškai, bet išlaiko ryšį. Manau, tokį filmą ir siužetą sukalti gali ne kiekvienas.

Įvertinimas: 8.3/10

Jūsų Maištinga Siela

2 komentarai:

  1. Hm... Pasitikslink su auksinio gaublio ir oskaro info, o tai prajuokinai baisiai mane (užkietėjusį kinomaną)... :)

    AtsakytiPanaikinti