2011 m. rugpjūčio 3 d., trečiadienis

Filmas: "Ugningos merginos"

Sveiki visi,

Šiandien noriu pristatyti amerikiečių filmą „Ugningos merginos“ (Foxfire) (1996 m.). Tęsiant Angelinos Jolie epopėją, nutariau pažiūrėti vieną pirmųjų darbų. Tai gan senas filmas, kuris, mano galva, praskynė kelią ir pripažinimą šiai aktoriai. Kalbant apie filmą, jis man pasirodė labai įdomus. Tai pasakojimas apie jaunas merginas, dar mokyklinio amžiaus, kurios susiburia į merginų trupę, po pasipriešinimo biologijos mokytojui, kuris pasilikęs po pamokų, seksualiai išnaudojo savo mokines... Šitaip prasideda istorija. Legs – viena pagrindinių herojų, įkūniją maištingą tėvų netekusią merginą, kuri nemoka saugoti nei savęs, nei kitų, nuolat įsivelia į konfliktus, nes naiviai ir tiesmukai gina savo gyvenimo tiesas.

Kitos merginos dėka maištingosios Legs, ant kairiosios krūties įsitatuiruoja liepsnelę ir šitaip merginos sudaro sąjungą, tačiau kiekviena iš jų turi savų problemų. Gindamosios nuo žiaurų vaikinų, jos pavagia mašiną, galiausiai jų gyvenimas nuneša tiek, kad jie įkaitu pagrobią vieną iš merginos tėvų ir grasiną jam ginklu... Tai puikus, mano galva, pasakojimas apie tą amžių, kuris yra nei paauglio, nei suaugusio žmogaus, paskutiniųjų klasių maištingas gyvenimas. Filme esama ir subtilių homoerotinių scenų, nemažai ištęstų, bet labai gražiai padarytų muzikinių intarpų. Tai jaunojo žmogaus pasaulis ir jis visas subyrėjęs, lieka tik vienintelė vertybė – draugystė ir seserystė, visa kita – šalta, skaudu, parduota. Tai ta karta, kuri atėjo su depresija, su skaudžia socialine ir auklėjimo infekcija, kitaip ši karta vadinama „Prozako karta“, tai prarasti jaunųjų gyvenimai, vertybės... Tai neblogas filmas apie šią kartą, ypač apie merginas, kurių problemos beveik nieko nesiskiria nuo tokio amžiaus vaikinų – svarbiausia apginti savo draugystę ir pasipriešinti neteisybei.

Ši merginų grupuotė, sakyčiau, šiek tiek feministinė, bet vis tiek labai žavi. Merginos grumiasi viena už kitą, pačios prisiverda daug košės, ją srebia, o aplinkui niekas nesupranta, koks gyvenimas iš tikrųjų yra jauno ir fatališko žmogaus. Filmui pavyko suburti neprastas aktores, atskleisti tą pasaulį – jaunas žmogus nuolat kažką praranda ir įgyja, tokia patirties kaina. Sakyčiau, skaudi kaina. O gyvenimas tęsiasi toliau... Taip, tai velniškai maištinga ir žavu, kažkiek primena neišsipildžiusių svajonių argentiniečių filmą „Keturi keliai“.

Taip, man šis filmas tiko ir patiko. Geras startas Angelinai. Siūlau šį filmą pažiūrėti visiems be išskirtinumo.

Įvertinimas: 8.8/10

Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą