2011 m. rugpjūčio 18 d., ketvirtadienis

Filmas: "Mano meilės vasara"

Sveiki visi,

Noriu pristatyti filmą „Mano meilės vasara“ (My summer of love) (2004 m.). Tai jaunatviškas filmas, bet kartu ir skaudus, ir ironiškas, ir naivus. Iš tikrųjų pagalvojau, kad apie dvi merginas, kurios nusivylusios gyvenimu sau vasarą linksminasi. Primena „Prozako kartą“ ar „Jaunąsias savižudes“, jų repertuarų linijas, tačiau nieko panašaus. Tai pasakojimas apie vasarą, kurioje kažkas žmoguje atsitinka ir jis pasikeičia visam gyvenimui. Visi tikriausiai esame sulaukę tokios vasaros, štai taip nutinka dviem merginom. Jos susitinka, ima draugauti, pasakoti viena kitos gyvenimus ir viena kitą įsimyli... Pakankamai tos homoerotikos šiame filme, bet pasakojimas, noriu patikslinti, visgi yra ne apie homoseksualumą. Tai pasakojimas, kada jaunos merginos tiesiog įsimyli viena kitos laisvės idėją, įsimyli abi savo draugystės iliuziją, kuri dingsta su ta pačia vasara. Primena kažkuo „Kambarys Romoje“ idėją.

Šiaip filmas man patiko. Personažai tokie kartu gyvenimiški ir kartu kažkuo ypatingi. Kad ir pagrindinės merginos brolis, grįžęs iš kalėjimo ima tikėti Jėzumi, stato jam kryžių ir elgiasi visada šventeiviškai, pats įtikėjęs, kad kontaktuoja su Jėzumi po truputį tampa fanatiku, tačiau jaunosios merginos demaskuoja jo apsimetinėjimus. Tai vienas iš filmų, kuris nupiešia pasaulį įvairų – ir džiugų, ir skaudų. Tam nereikia banalybių, keistų triukų. Tiesa, viena kita graži ir estetiška scena padailina patį filmą. Tačiau kiek žmonės gali skaudinti kitą žmogų, meluoti ir užduoti, vaidinti keistas priesaikas ir po to jas tyčia sulaužyti, vardan to, kad tai smagu – tai jauno žmogaus žmogiškumo klausimas. Toks jauno žmogaus gyvenimas – neatsakingas, smagus lėbavimas, bet šalia kartu pavaizduoti ir jų trapūs bei dūžtantys gyvenimai.

Manau, filmas patiks jaunimui ir ne tik, patiks ir dramų mėgėjams, lesbietėms bei visokio plauko žmonėms, bet filmas lieka individualus, jis netaikomas vieno žanro mėgėjams. Kai kas galbūt jums filme nepatiks, personažai, siužetas, o gal atvirkščiai – sužavės. Man asmeniškai filmas žiūrėjosi laisvai, didelių minčių nepaliko, tačiau verta buvo pažiūrėti.

Įvertinimas: 8.6/10

Jūsų Maištinga Siela

1 komentaras: