2011 m. rugpjūčio 29 d., pirmadienis

Filmas: "Mulen Ružas"

Sveiki visi,

Šiandien noriu pristatyti miuziklą „Mulen Ružas“ (Moulin rouge) (2001 m.). Vis dar nežinau, ar suprasiu miuziklo žanrą. „Burleska“ pasirodė pusėtinai, o „Todas Svynis“ labai nuvylė. Sakau, suteiksiu šansą išliaupsintam „Mulen Ružui“, nes ir aplinkiniai labai jau jį gyrė...

Iš esmės neverta net pasakoti siužeto, nes kažkuo labai panašus į „Burleską“, skurstantis kabaretas Mulen Ružas eina link bankroto ir jiems reikalingas sponsorius. Aišku, čia pasakojama ypatinga meilės istorija, kuri turėtų ale savo ypatingumu pralenkti ir patį Titaniką. Nežinau, tas saldus meilės sudievinimas, noras iš nieko išspausti graudžią meilės istoriją, pravirkdyti žiūrovą, suromantizuotais fokusais, nelogiškais veikėjų poelgiais – kartais nuo tos saldybės darosi šiek tiek koktu. Bet nepaisant visko, filmas nufilmuotas labai gražiai. Jame daug spalvų, daug dainų, įdomūs personažai, sakytum, viskas, ko reikia, kad atspindėtų tikrąjį Mulen Ružą – šou turi tęstis! Manding, filmas net daug kartų spalvingesnis už patį tikriausią Paryžiuje egzistavusį Mulen Ružą, nors filmuotas Australijoje, tačiau kompiuterinė grafika užglaisto Paryžiaus gatvių urbanistiniais peizažais.

Labai jau dekoratyvus filmas. Daug jame dirbtinių spalvotų dekoracijų. Pats kabaretas sukurtas įspūdingai, tačiau ta sintetika kartais atbaido, bet kartu pagalvoji, kad tokia būtent tokia atmosfera ir kurta tyčia. Na, ir galiausiai filme parinkti aktoriai – Nicole Kidman ir Ewan McGregor. Kidaman dainuoja! Švelnus tas jos balselis. Tiesa, tiek apie tą muziką aš ir tenusimanau, tačiau, kai dainuodavo momentais kartu su McGregor‘u, rodės, kad jos visai nebesigirdi, per silpnas balsas ištraukti gaidas, o štai vyriškos arijos atlikėjo buvo balsas kaip iš tikro miuziklo – charakteringas, gražus, aukštas ir užtikrintas. Tiesa, Kidman šiame filme buvo nepaprastai graži ir tikrąja to žodžio prasme – žėrinti.

Kelios scenos iš filmo atrodė iš tikrųjų labai įspūdingos, o ypač aistringojo tango scena! Taip pat labai patiko humoristinės scenos, tačiau buvo ir nuobodžių vietų, kad nei muzikos klausytis nenorėjai, nei vaizdo žiūrėti... Ne, nepasakyčiau, kad filmas yra šedevras ir antro karto tikriausiai nebežiūrėčiau. Tačiau yra žmonių, kuriems labai patiks.

Įvertinimas: 7.5/10

Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą