2011 m. rugpjūčio 9 d., antradienis

Filmas: "Miestas"

Sveiki visi,

Likimas taip susiklostė, kad teko žiūrėti iš eilės antrąjį trilerį, nors nesu šio žanro fanas, tačiau taip susiklostė, kad nespjaunu ir pažiūriu. Noriu pakomentuoti Beno Afleko režisuotą filmą „Miestas“ (The Town) (2010 m.). Tai antrasis Armagedono žvaigždės režisūrinis darbas – pirmąjį taip pat ketinu pažiūrėti, nes užuodžiu, kad jis net geresnis. Ką gi, „Miestas“ filmas kaip trileris visai neblogas. Siužetine prasme buvo nemenkas užmojis, tačiau kažkuo jau iš dalies primena standartinius Leonardo Di Caprio kuriamus personažus panašiuose filmuose. Ne, „Infiltruotų“ šis filmas toli gražu nelenkia.

Tai pasakojimas apie gaują, kurioje esti vyrukas, kuris nori pasikeisti, susipažįsta su mergina, tačiau yra tiek įklimpęs, kad nebeturi kitos išeities, kaip tik eiti iki galo. Noras keistis, štai kas šiame filme yra kabliukas, tačiau sunkus to vyro gyvenimas – nešvarūs reikaliukai, gyvenimas toks pilkas ir nykus atrodo. Norima išspausti šalia trilerio ir meilės istorija, tačiau ji vietomis plastinė, dirbtiniai elementai jau matyti kituose filmuose, o ir pasakojimas sukatas panašiu principu, taikant į geruosius trilerius, tačiau kažko naujo, kažko netikėto ir neįprasto visgi nesukuriama. Taip, žiūrisi įdomiai, kai kada vargina tas tamsus gangsterių gyvenimas – tas pats per tą patį. Sužiūrėjau filmą gan įdomiai, tačiau ne su tokiu įdomumu, kokiu norėjosi. Vis galvoju, kad jau pamačius kažką panašaus, dabar gaištu tik laiką, nes nei pats pasikraunu tokiu filmu, nei kažko išmokstu. Tiesiog jau žiūri iš pareigos, nes filmą parsisiuntei, tai būk malonus, sužiūrėk. Ne, antro karto kažką panašaus tikrai nebenorėčiau pamatyti, netgi su tuo pačiu Leonardu Di Caprio iš serijos ir jo „filmai“.

Tačiau tikiu, kad tai pakankamai stiprus darbas, jeigu nieko panašaus nesate matę, tai filmas tikrai gali padaryti nemenką įspūdį ir patikti. Sakau, labai nuo paties žiūrovo priklauso. Neneigiu, nes ir patys kritikai visai palankiai pasitiko „Miestą“ – tai išlieka skonio reikalu.

Įvertinimas: 7.2/10

Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą