2016 m. rugpjūčio 4 d., ketvirtadienis

Šios dienos daina: Jamala "All or Nothing"




Sveiki, skaitytojai,

Tiesą sakant, niekada nemaniau, kad dar kada klausysiuosi Eurovizijos nugalėtojos Jamalos dainų. Tai ganėtinai keista atlikėja, kuri turi išskirtinį balso tembrą, kurį geba panaudoti savo talentą dainuodama tiek etnines dainas, tiek ir manieringą elitinį džiazą. Jos ankstesni albumai – pritrenkiantys. Neseniai tuo pats įsitikinau, padarydamas jos kelių albumų perklausą ir šiandien noriu su Jumis pasidalyti viena kone labiausiai patikusia daina „All or Nothing“ (liet. Viskas arba nieko).

Iš tikrųjų „All ot Nothing“ yra antrasis Jamalos studijinis albumas ir tuo pačiu daina. Tiesa, daina taip niekada ir netapo singlu, kažkodėl singlais pasirinktos kitos dainos, tačiau šioji nepelnytai, mano nuomone, užmiršta. Albumas pasirodė 2013 kovo mėnesį, balandį – vinilinė plokštelė gurmanams. 

Atlikėja 2012-2013 smarkiai išpopuliarėjo dalyvaudama konkurse „Naujoji banga“. Jos specifinį balsą ir talentą pastebėjo ir įtakingos Rusijos muzikos žvaigždės. Albumas apskirtai, mano galva, nuostabus, nors jame daugiausia dainų anglų kalba ir nė iš tolo nekvepia etninių dainų dainavimu, o daina „All or Nothning“ primena tą seną ir gerą džiazą, grojantį skaniai kava kvepiančiose kavinėse, kur žmonės skaito knygas ir peržiūrinėja senas vinilines plokšteles, tarkim, „Rūdininkų knygyne“!

Smagi daina šiek tiek primena puikiosios Norah Jones dainavimo ir muzikos stilių. Pasiklausykite:


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą