2016 m. rugpjūčio 21 d., sekmadienis

Filmas: "Vaikinas iš gretimo namo" / "The Boy next door"




Sveiki,

Kad Jennifer Lopez yra ne iš piršto laužta aktorė, tą tikriausiai žino kiekvienas. Jau trečią dešimtmetį šalia muzikinės karjeros besusukiojanti ir filmavimo aikštelėje šioji itin pamėgo trilerio žanro vaidmenis. Filmas „Vaikinas iš gretimo namo“ (angl. The Boy next door) (2015) absoliučiai pritaikytas J. Lopez pasirodymui, kad net atrodo, kad jai specialiai ir buvo parašytas scenarijus, kad galėtų pasirodyti kine. Ir ką čia bepasakysi, J. Lopez žavi, jaunatviška, jausminga ir... seksuali.

Ką galima būtų pasakyti apie patį filmą? Deja, jis ne toks geras kaip J. Lopez ir tam yra net keletas priežasčių. Visų pirma, filmui pristigo idėjų – siužetinė linija pasirodė pernelyg siaura ir jau kažkur matyta: vieniša motina, patyrusi skyrybas, netikėtai leidžiasi suviliojama mokinuko, kuris vėliau ją terorizuoja neįtikėtinais būdais, kaip koks psichopatas, kaip vėliau paaiškės, toks jis ir yra. Daug šantažo, kuris bene vienintelis šio trilerio variklis, tačiau nuojauta žiūrovo neturėtų apgauti, nes viskas veda prie kraupiai laimingos pabaigos. Neįtikino manęs aktorius Ryan Guzman, nutaisęs seksualią šypseną ir iš visos savo povyzos aiškiai demonstruojantis, kad netinka jam šis mokinuko vaidmuo, juolab kad aktoriui trisdešimt metų, tačiau seksualus kūnas šalia J. Lopez paperka banalesnį žiūrovą.

Norėtųsi sakyti, kad tai trileris kaip trileris, tačiau jis toks nykus ir be išskirtinių unikalių režisūros ar siužetų atšakų, kad tiesiog galvoji, kad net 1990 metų vidutiniai trileriai buvo sukalami geriau nei „Vaikinas iš gretimo namo“. Be seksualių aktorių filme menkai kas įtikina, nes viskas atrodo gana daryta paskubomis, pigiai, laikantis klišinių trilerio žanrui būdingų marionetinių siūlų, kuriais tampomas nekantrus žiūrovas, tačiau trileris nieko įdomesnio negali pasiūlyti, o J. Lopez jau reikia traukti į pasaulinį turą su nauja programa, nėra kada zulinti nuobodžių vaidmenų.

Mano įvertinimas: 5/10
Kritikų vidurkis: 30/100
IMDb: 4.6


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą