2016 m. rugpjūčio 12 d., penktadienis

Filmas: "Pirmyn į Vakarus" / "Vangūs vakarai" / "Slow West"




Sveiki,

Dar vienas ryžtingas mėginimas prikelti vesterną buvo naujo pobūdžio kritikus sužavėjusi kino juosta „Pirmyn į Vakarus“, kai kas, kaip "Kino pavasaris", verčia tiesiog Vangūs vakarai“ (angl. Slow West) (2015). Šis mėginimas, sako, buvęs sėkmingas, nors plika akimi matosi, kad juosta mažo biudžeto ir didžioji dalis filmo nufilmuota be masinių scenų, tiesiog Naujosios Zelandijos dykvietėse.

Gerai, šį filmą pasirinkau vien tik dėl aktoriaus Michael Fassbender, kurio karjerą ir vaidmenis esu linkęs akylai sekti, tad tiesiog negalėjau praleisti tokios progos pamatyti jį tokiame filme. Visgi filmas žiūrėjosi nuobodžiai – daug bereikšmių dialogų, o veikėjų veiksmai ir kėslai tiesiog pernelyg vienplaniai ir nuspėjami. Galvažudžiai grumiasi su kitais galvažudžiais dėl paskirto grobio, o jaunasis vaikinukas tenori pamatyti savo mylimąją. Situacija kone komiška, ypač iš aristokratų berniuko, kuris keliauja dykynėmis ir seilėjasi, sapnuodamas ir prisimindamas savo svajonių merginą. Jo sentimentali romantinė mąstysena gal ir atitinka to meto pasaulėvoką, tačiau vis ta platforma integruota į vesterno pižamą, atrodo kaip negyvai lėta parodija. Suprantu, kad gali atsirasti originalumo gijos ir – vau! – kaip čia gerai viskas sumanyta, tačiau manęs kaip žiūrovo absoliučiai nepatenkino tokios raiškos priemonės. Nuobodūs personažai, nuobodus slinkimas į Vakarus, keleivių nuobodūs apsišaudymai ir tik vienintelis finalas iš esmės šio to vertas, kadangi tam tikra kulta bukam asmeniui buvo kaip apdovanojimas kantriam žiūrovui.

Kritikų išliaupsinta juosta šįkart prasmego kaip karvė į smegduobę ir nei mūūūū, ir nei pieno. M. Fassbenderis kaip visada buvo puikus, tačiau tokį vesterną, kokį kūrė, tarkim, paskutiniu metu Q. Tarantino, šiam režisieriui tiesiog reiktų grįžti lėtai atgal į kokį meditacinio pobūdžio nebylųjį kiną. Rekomenduoju nebent ištvermingiems kinomanams, kurie jau susipažinę su vesterno klasika, tada šis filmas, tikiu, turėtų išties pasirodyti originalus, tačiau man jis ne itin lipo.

Mano įvertinimas: 5/10
Kritikų vidurkis: 72/100
IMDb: 6.9


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą