2017 m. kovo 26 d., sekmadienis

Filmas: "Tobuli melagiai" / "Perfetti sconosciuti"



Sveiki, 

Kas mane pažįsta, tas žino, kad su komedijos žanru „nedraugauju“ ir užuot rinkęsis komediją, jau geriau nueisiu į sentimentalią dramą, bet tiek uždegančiai gerų atsiliepimų girdėjau apie italų filmą „Tobuli melagiai“ (ital. Perfetti Sconosciuti) (2016), kad praleisti negalėjau. Ir išties, salė kvatojo ir retkarčiais pritrūkdavo oro. Komedijos ir lieka komedijomis, jas labai mėgsta mūsų rūškanieji lietuviai, todėl ir šįkart „Kino pavasario“ salė buvo pilna, nes visi tikėjosi prisikvatori, pasikrauti ir išeiti į dienos šviesą vėlei surūgę ir nelaimingi...

Kalbant apie filmą, vis galvojau ir ieškojau analogiškų situacijų su lietuviškomis komedijomis, kurios tokios lėkštos ir nuobodžios, kad primena anekdotų kratinius ir, tiesą sakant, jau seniai nebežiūriu lietuviškų komedijų. Visgi žiūrėdamas šią itališką juostą vieną lyg ir prisiminiau, kaip susirenka kelios šeimos švęsti Kalėdų ir vis svarsčiau, kodėl lietuviams nepavyko, o italams pavyko, nors turėjo praktiškai panašią terpę: uždarą būtą, porelėmis susiskirsčiusius veikėjus, mažą biudžetą... Tiesiog prasti scenarijai, kurie netaiko į įdomesnį kiną, nes visi tikisi „Dzin“ ir kitų TV komedijos laidų žanro juokelių. 

„Tobuli melagiai“ – tai žaidybinė juosta, porelės renkasi tarsi į vaidybinį realybės šou, kurios paskirtis tarsi psichoterapinė analizė, kurioje dingsta ribos tarp vaidybos ir realių vingių, jų tikriausiai nė patys žiūrovai visų iki galo neatspėtų, pažiūrėję filmą tik kartelį. Visgi kai kurie dalykai filme pernelyg šabloniški ir nuvalkioti, kaip antai simbolinis Mėnulio užtemimas, kuris įrėmina jausenas ir konfliktines situacijas, suėjimai į balkonus, tokie teatrališki štampai nebeskanūs, bet visumoje skani išlieka pati italų kultūra, virtuvė, aplinka, netikėtos žaidybinės situacijos ir tas faktas, kad tai ne Holivudas, o itališka komedija. Tiesą sakant, kol kas šiemet geriausia išgryninta komedija, kokią mačiau šiais metais.

Mano įvertinimas: 8/10
IMDb: 7.7
Nuoroda į „Kino pavasarį“:ČIA


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą