2017 m. kovo 18 d., šeštadienis

Filmas: "Paslaptingi žvilgsniai" / "Paslaptis jų akyse" / "Secret in Their Eyes"



Sveiki,

Būtų mano valia, pasisekusių filmų perdirbinius uždrausčiau, nes dažniausiai jie būna nesėkmingi arba tragiškai nesėkmingi. Argentiniečių drama iškovojusi „Paslaptis jų akyse“ 2009 metais išties buvo stulbinamos įtaigos ir atmosferos filmas. Amerikiečių versija „Paslaptingi žvilgsniai“ (angl. Secret in Their Eyes) (2015), kaip ir buvo galima numatyti, filmas silpnesnis. Filmas visai geras gali atrodyti tiems, kurie nematė originaliosios versijos.

Iš esmės filmas išlaiko visą pasakojimo struktūrą, tik pakeisti šiek tiek laikmečiai. Argentiniečių versija atrodo kur kas sodresnė ir įdomesnė. Šioji visgi išliko holivudiškos manieros trileriu ir tikriausiai, jeigu ne Nicole Kidman bei Julia Roberts pavardės (Dieve, kur jas dar galima pamatyti kartu viename kadre?), tikriausiai niekada ir nebūčiau peržiūrėjęs šios juostos.

Apibendrinant patį trilerį be lyginimų su originalu, galiu pasakyti, kad filmas vis tiek geras savo istorija, efektinga pabaiga, kuri kelia išties stiprias emocijas. Labai patiko ir Kidman, ir Roberts pasirodymai, kad kartais abejojau, ar jų žvilgsniuose, kurie, dievaži, taip pavaizduoti suktai, kad imi abejoti, ar nesislepia tikroji nagrinėjimo bylos paslaptis. Vienam kartui pažiūrėti šį filmą gal ir sveika, o jeigu jums patinka aktorių kolektyvas – netgi būtina. Įtaigus J. Roberts ir N. Kidman amplua išties užveda, kad gaudai kiekvieną jų būvimą kadre. 

Mano įvertinimas: 7.5/10
Kritikų vidurkis: 45/100
IMDb: 6.2


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą