2017 m. kovo 21 d., antradienis

Filmas: "Bernis" / "Bernie"



Sveiki, 

Šįkart apie kultinių filmų „Vaikystė“ bei trilogijos „Prieš saulėlydį“ režisieriaus Richard Linklater komediją „Bernis“ (angl. Bernie) (2011). Na, kažkaip neįprasta, kad tikras gyvenimas stanga tampa amerikietiško komedijinio filmo siužetu – realūs žmonės, jų prototipai, dokumentuota medžiaga staiga įgyja ne tik šiame filme juoko ir parodijos, kiek parodo pačius bendražmogiškuosius amerikiečius, kurie gana skirtingai priima nusikaltėlius ir jų nusikaltimus. Bernis be jokios abejonės yra jau savaime kaip vaikščiojantis anekdotas, o jo kriminalinė praeitis istoriją tik padaro dar labiau kontrastingą: visai kitaip būtų, jei filme veiktų koks nors „treninguotis“ iš Vilijampolės.

Iš esmės netipinė komedija, nes ji biografinė. Tai, žinoma, smagu, nes vykęs scenarijus, dokumendinio filmo pateikties parodija iš esmės įtikina. Čia ir juoko, ir per tą juoką išreikšta socialinė kritika leidžia mėgautis kone absurdiškais istorijos niuansais. Filme pasirodo puikioji aktorė Shirley McLaine, kurią taip mėgstu iš aštuntojo dešimtmečio filmų. Švysteli ir daugelio mėgiamas Matthew McConaughey, tačiau nepasakyčiau, kad kažkuo filmas sukurtais personažais būtų ypatingai unikalus (o unikalumą šis režisierius itin mėgsta), kiek džiugina apskritai bendra filmo parengtis ir išgauta specifinė, nors ir amerikietiška, istorija.

Jeigu paklaustumėt, ar verta žiūrėti? Atsakyčiau, kad verta žiūrėti kaip komediją, kuri turi savito išskirtinumo amerikiečių pop jaunimo sukurtų prastų komedijų bume. Man asmeniškai „Bernis“ patiko.

Mano įvertinimas: 7/10
Kritikų vidurkis: 75/100
IMDb: 6.8


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą