2025 m. liepos 19 d., šeštadienis

Restoranas "Velvetti" Druskininkuose: atsiliepimai, nuotraukos, kainos, komentarai, nuomonė

 Sveiki, skaitytojai,

 

Kur skaniai pavalgyti Druskininkuose? Nesunku atsakyti – eikite į šeimos restoraną „Velvetti“, kuris įsikūręs Druskininkų centre, Vilniaus al. 16. Kadangi atvykome į Druskininkus vasaros dieną anksti, nusprendėme, kad reikia numalšinti alkį, tad kiek pavaikščioję atsitiktinai užsukome į „Velvetti“ nieko prieš tai nei skaitę, nei ką nors girdėję. Tiesiog pradžiai norėjome kavos ir pastudijuoti meniu. Visgi prie pat įėjimo sudomino austrių kiautų kaugė ir užrašas apie dilgėlių ledus, kurių norėjome paragauti. Restoranas atsidarė 12 valandą, buvome pirmieji lankytojai, tad įsikūrėme prie lauko staliuko. Deja, teko greit nusivilti, nes skelbtų dilgėlių ledų, nebuvo, nes jie įeina tik į pavakario meniu. Taip, taip... nuo 12-17 valandos yra sumažintas meniu ir gausite nebent picos, kavos, vandens ir dar šio bei to... Ką gi, užsisakėme picos ir ji mano kolegai labai patiko. Standartinė „Margarita“ visai skaniai susismaguriavo, ją ir matote nuotraukoje. Atsigėrėme kavos ir patraukėme į vandens parką.

 

Visgi tos pačios dienos pavakarę grįžome į „Velvetti“, nes labai jau norėjome paragauti dilgėlių ledų. Atmosfera pasikeitusi, atsidarė papildomas grilius lauke pavadinimu „Austrių ir šampano terasa“, kurioje virš žarijų kažkas smagiai čirškinosi ir sklido dūmai. Mačiau po to internete nusiskundimų, kad dūmai dusina, tačiau jie tikrai negadino nei vaizdo, nei oro, buvo palankus vėjas. Be to, yra daug vietų, kur galima persėsti arba eiti į vidų. Taigi šįkart pasiėmėm tik užkandžių – „Velvetti“ pasiūlė meksikietiškų tacos su žvėriena. Galiu pasakyti, kad tai buvo skaniausi tacai, kokius esu valgęs ir sočiai, bent jau man, užteko tų dviejų vienetų. Desertui norėjome garsiųjų dilgėlių ledų, tačiau jų jau nebuvo, tad pasiėmėm slyvų ir rabarbarų. Kaip suprantu, jie gaminami pačių „Velvetti“ ir slyvų man visai patiko, rabarbarų gal kiek skonio intensyvumo pritrūko. Apskritai sakant, meniu nėra užpildytas, jeigu pradėsite daug užsisakinėti, pastebėsite, kad ano neturi, kito trūksta ir lūkesčiai gali būti neišpildyti, bet visumoje pasisotinome ir mums „Velvetti“ patiko. Padariau nuotraukų, tiesa, visko nefotografavau, bet keletas kadrų yra.

 

O čia truputį oficialiau apie patį „Velvetti“.

 

„Velvetti“ Druskininkuose yra vienas iš žinomiausių ir vertinamiausių restoranų šiame Lietuvos kurorte, įsikūrusių maždaug, kaip radau internete, 2016 metais. Tai šeimos restoranas, kuriam vadovauja Snieguolė ir Remigijus Žižiai.

 

„Velvetti“ išsiskiria tuo, kad yra pripažintas kaip vienas geriausių restoranų Lietuvoje, ir buvo pirmasis Druskininkų restoranas, patekęs į Lietuvos 30 geriausių restoranų sąrašą. Jų virtuvė specializuojasi europietiškuose patiekaluose, naudojant šviežius, sezoninius ingredientus, įskaitant vietinių ūkininkų daržoves ir produktus. Meniu rasite platų pasirinkimą – nuo kokybiškų salotų ir makaronų iki jūros gėrybių ir mėsos patiekalų, kuriuos dažnai ruošia malkinėje krosnyje. Kaip jau sakiau, dienos metu „Velvetti“ veikia ir kaip bistro, siūlydamas lengvesnius patiekalus, subalansuotus sveikatintis norintiems lankytojams.

 

Šis restoranas žinomas dėl savo šefų, kurie kartu dirba jau daugelį metų, ir jų sugebėjimo derinti tradicinius skonius su naujoviškomis idėjomis. „Velvetti“ populiarus dėl jaukių pusryčių, skanių šaltų užkandžių, naminių ledų ir tokių firminių patiekalų kaip silkės užkandis ar jautienos kulninė. Be puikaus maisto, restoranas siūlo malonią atmosferą ir terasą, kurioje galima mėgautis patiekalais šiltuoju metų laiku.

 

Jūsų Maištinga Siela







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą