Sveiki, skaitytojai,
Kur skaniai pavalgyti Druskininkuose? Nesunku atsakyti
– eikite į šeimos restoraną „Velvetti“, kuris įsikūręs Druskininkų centre,
Vilniaus al. 16. Kadangi atvykome į Druskininkus vasaros dieną anksti,
nusprendėme, kad reikia numalšinti alkį, tad kiek pavaikščioję atsitiktinai
užsukome į „Velvetti“ nieko prieš tai nei skaitę, nei ką nors girdėję. Tiesiog
pradžiai norėjome kavos ir pastudijuoti meniu. Visgi prie pat įėjimo sudomino
austrių kiautų kaugė ir užrašas apie dilgėlių ledus, kurių norėjome paragauti. Restoranas
atsidarė 12 valandą, buvome pirmieji lankytojai, tad įsikūrėme prie lauko
staliuko. Deja, teko greit nusivilti, nes skelbtų dilgėlių ledų, nebuvo, nes jie
įeina tik į pavakario meniu. Taip, taip... nuo 12-17 valandos yra sumažintas
meniu ir gausite nebent picos, kavos, vandens ir dar šio bei to... Ką gi,
užsisakėme picos ir ji mano kolegai labai patiko. Standartinė „Margarita“ visai
skaniai susismaguriavo, ją ir matote nuotraukoje. Atsigėrėme kavos ir
patraukėme į vandens parką.
Visgi tos pačios dienos pavakarę grįžome į „Velvetti“,
nes labai jau norėjome paragauti dilgėlių ledų. Atmosfera pasikeitusi, atsidarė
papildomas grilius lauke pavadinimu „Austrių ir šampano terasa“, kurioje virš žarijų
kažkas smagiai čirškinosi ir sklido dūmai. Mačiau po to internete nusiskundimų,
kad dūmai dusina, tačiau jie tikrai negadino nei vaizdo, nei oro, buvo palankus
vėjas. Be to, yra daug vietų, kur galima persėsti arba eiti į vidų. Taigi
šįkart pasiėmėm tik užkandžių – „Velvetti“ pasiūlė meksikietiškų tacos su žvėriena.
Galiu pasakyti, kad tai buvo skaniausi tacai, kokius esu valgęs ir sočiai, bent
jau man, užteko tų dviejų vienetų. Desertui norėjome garsiųjų dilgėlių ledų,
tačiau jų jau nebuvo, tad pasiėmėm slyvų ir rabarbarų. Kaip suprantu, jie
gaminami pačių „Velvetti“ ir slyvų man visai patiko, rabarbarų gal kiek skonio
intensyvumo pritrūko. Apskritai sakant, meniu nėra užpildytas, jeigu pradėsite
daug užsisakinėti, pastebėsite, kad ano neturi, kito trūksta ir lūkesčiai gali
būti neišpildyti, bet visumoje pasisotinome ir mums „Velvetti“ patiko. Padariau
nuotraukų, tiesa, visko nefotografavau, bet keletas kadrų yra.
O čia truputį oficialiau apie patį „Velvetti“.
„Velvetti“ Druskininkuose yra vienas iš žinomiausių ir
vertinamiausių restoranų šiame Lietuvos kurorte, įsikūrusių maždaug, kaip radau
internete, 2016 metais. Tai šeimos restoranas, kuriam vadovauja Snieguolė ir
Remigijus Žižiai.
„Velvetti“ išsiskiria tuo, kad yra pripažintas kaip
vienas geriausių restoranų Lietuvoje, ir buvo pirmasis Druskininkų restoranas,
patekęs į Lietuvos 30 geriausių restoranų sąrašą. Jų virtuvė specializuojasi
europietiškuose patiekaluose, naudojant šviežius, sezoninius ingredientus,
įskaitant vietinių ūkininkų daržoves ir produktus. Meniu rasite platų
pasirinkimą – nuo kokybiškų salotų ir makaronų iki jūros gėrybių ir mėsos
patiekalų, kuriuos dažnai ruošia malkinėje krosnyje. Kaip jau sakiau, dienos
metu „Velvetti“ veikia ir kaip bistro, siūlydamas lengvesnius patiekalus,
subalansuotus sveikatintis norintiems lankytojams.
Šis restoranas žinomas dėl savo šefų, kurie kartu
dirba jau daugelį metų, ir jų sugebėjimo derinti tradicinius skonius su
naujoviškomis idėjomis. „Velvetti“ populiarus dėl jaukių pusryčių, skanių šaltų
užkandžių, naminių ledų ir tokių firminių patiekalų kaip silkės užkandis ar
jautienos kulninė. Be puikaus maisto, restoranas siūlo malonią atmosferą ir
terasą, kurioje galima mėgautis patiekalais šiltuoju metų laiku.
Jūsų Maištinga Siela
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)

Komentarų nėra:
Rašyti komentarą