2013 m. kovo 12 d., antradienis

Šios dienos daina: Whitney Houston "I Will Always Love You"




Sveiki visi,

Ilgai svarsčiau, ar verta kalbėti ir pristatyti šią legendinę dainą, prie kurios kartais baisu net prisiliesti, kurią tyčia praleidžiu playlist‘e, nes esu „ne nuotaikoje“ arba kartais pagalvoju, kad esu jos „atsiėdęs“. Bet kokiu atveju brūkštelsiu ir apie legendinį Whitney Houston hitą „I Will Always Love You (Aš visada tave mylėsiu), kuri pirmą kartą debiutavo kaip garso takelis filme „Asmens sargybinis“, kurį tikriausiai daugelis esate matę ir ne kartą. Vėliau iš šio filmo buvo išleistas nestudijinis Houston albumas tuo pačiu pavadinimu.

Daina... Aš gal neišsiplėsiu, tai buvo 1992 – 1993 metų hitas nušlavęs viską, kas tik pasitaikė kelyje, susišlavęs galybe pačių pačiausių apdovanojimų, išliaupsintas kritikų ir Billboard paskirta 68 vieta visų laikų geriausių dainų 500. Daina savu metu buvo ne tik topų numeris vienas, bet ir mušė išsilaikymų topų viršūnėse rekordus, Houston dainos versija tapo viena labiausiai klausomiausių meilės dainų žmonijos istorijoje. Vien JAV – ose singlo parduota daugiau nei 6 milijonus kopijų ir tėvynėje tapo net 6 kartus platininis ir šis singlas yra laikomas vienas komerciškai sėkmingiausių visų laikų singlų. Daina vėl į topus sugrįžo tik po atlikėjos mirties 2012 metais, tačiau tokių aukštumų jau nebepasiekė. Video klipas buvo nufilmuotas kartu su „Asmens sargybiniu“, o Houston sėdėjo teatro scenoje todėl, kad jau tuo metu laukėsi savo vienturtės dukrelės ir kad nesimatytų nėštumo, buvo pasirinktas būtent šis sprendimas.

„I Will Always Love You“ daina pirmą kartą debiutavo 1974 birželio mėnesį ir jos pirmoji atlikėja buvo Dolly Parton, kuri tuo metu su šiuo singlu pasiekė pripažinimo ir gavo savo numerį pirmą įvairiuose topuose, nors singlas jau buvo iš 13 atlikėjos albumo, tačiau toli gražu iki Whitney Houston versijos pasiekimų. Pasiklausykime abiejų versijų:

Whitney Houston 1992 metų versija:


Dolly Parton 1974 metų versija:


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą