2013 m. kovo 13 d., trečiadienis

Naujas popiežius - Pranciškus iš Argentinos!





Sveiki visi,

Turime naują popiežių! Vieni jau dūsauja – „O kas iš to?“, dar kiti nuo ryto iki vakaro mindžikavo aikštėse ir prie televizoriaus laukdami baltų dūmų ir visai nesvarbu, kad ne katalikai. Dar kiti sako, kam kreipti į nereikšmingus dalykus? Nemanau, kad katalikų pasaulis yra nereikšmingas, kai jis turi dar daug įtakos ne tik švietime, ne tik kai kuriose šalyse lemia politinę ir žmonių bendravimo, suvokimo klimatą, bet apskritai valdyme masinių minių. Tad sakyti, kad tai nereikšmingas dalykas yra, na, toli gražu nesuvokti apie kokią galybę eina kalba.

Pirmą kartą istorijoje popiežius išrinktas ne iš Europos kontinento, kas labai džiugu ir galbūt Pranciškaus vardas yra permainų metas susikompromitavusioje ir menkstančioje katalikų ir apkritai krikščionių pasaulyje gelbėjimosi šiaudas. Galbūt Pranciškus bus toks narsus, kad ryšis radikalioms bažnyčios reformoms – bent jau taip norėtųsi tikėti, o kas bus iš tikrųjų, niekas nežino.

Tikriausiai visa Argentina leipsta iš džiaugsmo! Ir tegu, tegul konklava būna šventė, nors pats naujasis Papa labai jau liūdnai kreipėsi į susirinkusius, o 77 metai irgi nelabai džiugina, juk ir amžius, ir visa kita, kad tik po penketą metų nereiktų naujos konklavos. Na, nesu katalikas, bet naujų veidų, vėjų, manau, šios religijos vadovams nepakenks. Sėkmės, Pranciškau, ir „Don‘t Cry For Me Argentina“, nes dabar teks sėdėti tik po Vatikano kupolais.


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą