2013 m. kovo 13 d., trečiadienis

Šios dienos daina: Cher "If I Could Turn Back Time"




Sveiki,

Šios dienos dainos rubrikoje svečiuojasi gyva legenda – Cher su vienu populiariausiu ne tik savo „gabalu“, bet ir apskritai vienu populiariausiu praėjusio amžiaus paskutinio dešimtmečio šlageriu – „If I Could Turn Back Time“ (Jeigu aš galėčiau atsukti laiką atgal). Ši daina tokia išskirtinė, kad ji turi net lietuvišką „Vikipedijos“ straipsnį.

Daina pasirodė pirmą kartą 1989 metais, Cher albume „Heart of Stone“, kuris Cher iškėlė į tikrą žvaigždžių olimpą ir pastatė greta tokių atlikėjų kaip Tina Turner ir Bonie Tyler. Cher sugrįžta su ryškiais to meto pop-roko elementais ir žaibiškai išpopuliarėja kaip diva – naujas ir originalus įvaizdis tuomet prilygo didžiulėms apkalboms, kaip dabartinė Lady Gaga ar jau tuomet (Cher laikais) seksualumo nestokojanti Madonna, kurios į muziką nešė ne tik muziką, bet ir ryškios asmenybės kultą. 

Daina „If I Could Turne Back Time“ beregint tapo Cher sugrįžimo numeris vienas ir sulaukė didžiulės komercinės sėkmės. Vėliau tokias aukštumas pasieks tik trys jos būsimi hitai: „Believe“, „Strong Enough“ ir „Shoop, shoop, shoop“. Singlas tapo dukart platininis Australijoje ir auksinis JAV. Pasiekė gan aukštas vietas to meto topuose.

Vaizdo klipas tuomet irgi buvo plačiai aptarinėjimas, mat, jame būta per daug seksualumo, todėl buvo nutarta, kad video klipą reiktų rodyti tik po 9 vakaro, tačiau tai nesutrukdė dainos populiarumui. Pasiklausykime šios dainos:



Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą