2013 m. kovo 26 d., antradienis

Chorų karai 2013: Penktos savaitės apžvalga. Kelionės ir šalys




Sveiki visi,

Penktosios savaitės „Chorų karų“ tema tapo, kaip jau mums įprasta – kelionės ir įvairios šalys, bet tiesą sakant, labiausiai pasigedau kelionių ir šalių. Mano galva, vos tik keli chorai pasistengė užpildytą kelionės temą tiek vizualiai, tiek atlikimu, tiek kompozicijomis, scenografija, kiti liko kažkokie blankūs, tokie nieko neišsiskiriantys – iš tokių norėjosi daugiau egzotikos ir spalvų.

Po šio savaitgalio „Chorų karus“ paliko Druskininkų Deimantinis choras su Anatolijumi – ką gi, toks jau tas žaidimas. Na, kaip įprasta, pabandysiu sureitinguoti pagal simpatijas savo šios savaitės topą.

1 vieta. ŠarkA ir Šachmatinis Vilniaus Choras:


Be jokios didesnės konkurencijos, mano akimis, šis choras yra lyderis! Visame kame! Dainų pasirinkimai – nuostabūs! Atlikimas – nuostabus! Pateikimas – nuostabus! Scenografija – nuostabi! Idėja – nuostabi! Pasirinkta šalis Japonija – nuostabi! Tai vienas geriausių šio chorų pasirodymų, toks japoniškai barokiškas, tapybiškas – labai, labai... Ir galiu pasakyti, kad šiek tiek gaila, jog žmonės šio choro nepalaiko arba dėl savo kvailų stereotipų nusigręžia. Savo ruoštu atidaviau jiems du balselius iš skirtingų telefonų, ir labai norisi tikėti, kad jie nusikrapštys iki finalo! Šaunuoliai!

2 vieta. Vaida Genytė ir Policijos Choras:


Vaida Genytė su savo choru nunešė mus į senąją Ukrainą! Sakyčiau, labai apgalvotai pasirinkta šalis, daina ir aranžuotė – labai atitinkanti visos laidos tematiką. Prieš kelis metus Latvijoje vykusioje „Chorų karų“ laidoje buvo atlikta analogiška daina. Galime palyginti latvišką variantą:

Andri Ērglis ir violetinis Liepojos choras - Ti z mene pidmanula 


3 vieta. Vytautas Matuzas ir Panevėžio Indigo Choras:


Tiesą sakant, gražiai ir žavingai pateiktas kūrinys, bet jis man toks per platus šiam vakarui – norėjosi ne internacionalinio pasirodymo, bet konkrečiai pasirinktos šalies, bet nepaisant viso šio – man panevėžiečiai šįkart visai gerai susiklausė ir susižiūrėjo.

4 vieta. 16HZ ir Kauno Studentiškasis Choras:


Taigi, Michael Jackson‘o dainos šiame projekte skamba ir skamba pačiomis įvairiausiomis formomis ir pavidalais. Šįkart kauniečiai pasirinko pačią paprasčiausią, tradicinį variantą, bet, tiesą sakant, buvo blankoki. Taip, norėta sužavėti (papirkti?) nuoširdumu, bet mano ausims buvo nuobodoka – daina man asmeniškai labai nuklausyta, o iš kauniečių aranžuotės, kuri visada stebina savo pasikarojamomis nuobodžiomis kompozicijomis ir sprendimais, mano galva, neturėtų laimėti projekto. Bet juk žinote, kokie tie kauniečiai, kad ir ką Kauno choras besudainuotų – vis tiek jie balsuos.

5 vieta. Stano ir Benamių Spindulio Choras:


Šiaip nustebino šis choras, nes pateikė visai netikėtą ir įdomų įvaizdį bei pasirodymą, tačiau vien už pasikeitimus rankų nespaudžiu. Šįkart choras atrodė labai banaliai, trūko jausmo, viskas tokiame lygyje padaryta, lyg būtų mokyklinis projektėlis, kur aktų salėje tenka pasikraipyti prieš sceną. Man asmeniškai šią savaitę nepatikote. Beje, o kokia čia šalis? Kur keliauta? Hummm...

6 vieta. Anatolijus ir Druskininkų Deimantinis Choras:


Totaliai nesupratau, kodėl choras išsirinko šios savaitės temai tokią blankią dainą, kuri mažai ką pateikia, pasako ir atspindi? Manau, kad šio choro pasitraukimas iš projekto yra teisingas ir man netgi priimtinas. Pažvelgus į kitų savaičių pasirodymus, šis choras mano diagramose būdavo prie autsaiderių. Ką jau padarysi, toks šio projekto tikslas. 

Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą