2015 m. spalio 14 d., trečiadienis

Filmas: "Šalutinis poveikis" / "Side Effects"




Sveiki, skaitytojai,

Tikriausiai dėl žinomų aktorių gausos švystelėjo į mano žiūrėtinų filmų sąrašą ir trileris „Šalutinis poveikis“ (angl. Side Effects) (2013). Režisierius Steven Soderbergh puikiai daugeliui žinomas už savo mėgstamą kriminalinį žanrą ir „apsukrumo“ personažuose demonstravimus. Nors nemačiau „Oušeno vienuoliktuko“ ir kitų darbų – tik iš trumpų anonsų, tačiau kuo puikiausiai jau galiu numanyti, kokio tipažo šis režisierius ir jo filmai. Tiesą sakant, neprasti.

Kalbant apie „Šalutinį poveikį“, man filmas pasirodė įtraukiantis nuo pat pradžių. Gal kai kam jis įdomus pasirodys tik visą peržiūrėjus, tačiau visada kadre tvyrojo tas įspūdis, jog herojai turi paruošę „tiesos bombas“ ir ta bomba bus susprogdinta finale. Aišku, taip ir nutiko. Žaidimo taisyklės labai paprastos – laimi apsukresnis už apsukrųjį. Trileris subtiliai pritemtas prie, sakyčiau, psichologinės dramos. Paskutinį kartą panašų filmą regėjau Brian De Palm režisuotą „Nuodėminga aistra“ (2012), kur dvi moterys varžėsi dėl vyrų ir įtakos. Šįkart viskas čia gražiai sugulę į gero trilerio scenarijų – moteris vartoja vaistus, kurių nepatikrino psichiatras ir ši pradeda vaikščioti per miegus, kol galiausiai pradeda žudyti. Kas už visko slypi? Žiūrovui belieka mėgautis, spėliojant, kas čia iš tikrųjų yra manipuliatorius ir melagis.

Filme pasirodo pirmo ryškumo žvaigždės. Režisieriaus pamėgta Catherine Zeta-Jones, nuolat pasirodanti jo filmuose, taip pat „ant bangos“ aktorius Channing Tatum, kuriam čia lemta atlikti gana trumpą vaidmenį, bet gana esminį. O šiaip filmas sukasi apie Rooney Mara ir Jude Law sukurtus personažus. Filmą tikrai galima žiūrėti vien dėl aktorių – žinote, kai juos pasiilgsti, nori vėlei pamatyti, pažiūrėti jų naujus amplua. Tai šis filmas kaip tik Jums, o dar ir gausite ne tik aktorių karuselę, bet ir visai gera psichologinį trilerį.

Mano įvertinimas: 8/10
Kritikų vidurkis: 75/100
IMDb: 7.1


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą