2015 m. spalio 3 d., šeštadienis

Filmas: "Išvirkščias pasaulis" / "Inside out"




Sveiki, skaitytojai,

Tikriausiai niekaip neišaugsiu iš didžiosios animacijos – ir labai gerai! Šiųmetis filmas „Išvirkščias pasaulis“ (angl. Inside Out) (2015) pretenduoja tapti vienu geriausiu šių metu didžiosios animacijos filmų ir visai neabejoju, kad bus nominuotas „Oskarui“. Šiandien kritikai tiesiog negaili liaupsių šiam filmui ir daugelį tiesiog sužavėjo filmo idėjos ir pasakojimas apie mergaitės viduje gyvenančias skirtingas emocijas, jų dermę ir žmogaus vystymąsi.

Filmo „gerumas“ slypi paprastume – tiesiog filmo kūrėjai surado puikią idėją ir ją įgyvendino be vargo. Iš pradžių visgi galvojau, kad filmas bus daugiau prisodrintas įvairių „bajerių“ ir juokelių, kas dažnai lemia animacinio filmo sėkmę. Visgi filmas daugiau išėjo kaip fantastinė drama, kur mūsų žmonių emocijos priklauso nuo amžiaus tarpsnio. Daugelį žavi idėja, jog žmonės yra kažkieno tampomi už virvučių, o šįkart apie emocinius vergus, susijusius su žmogaus raida. Apskritai filmas stipriausias pasirodė tuo, kad kūrėjai rado būdą taip lengvai, paprastai ir žaismingai papasakoti vaikams (ir visai šeimai) apie sudėtingus žmoguje esančius psichikos ir brendimo, augimo procesus. Iš vidaus parodyti, kaip žmogus auga, kaip keičiasi jo vertybės, emocinis fonas, kaip prarandami prisiminimai iš vaikystės – ir visa tai, prašom, nėra lėkšta.

Galbūt tai nėra mano mėgstamiausias matytas animacinis filmas, tačiau vertinu jo pastangas ir idėjas, todėl smarkiai rekomenduoju jį žiūrėti su visa šeima. Mažiesiems, tikiu, tai bus tikrai neišdildomas įspūdis. Dabar galvoju, jeigu man kas nors vaikystėje būtų parodęs šį filmą, kažin, kaip jį būčiau priėmęs, supratęs ir toliau gyvenęs?

Mano įvertinimas: 8.5/10
Kritikų vidurkis: 94/100
IMDb: 8.5


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą