2015 m. spalio 19 d., pirmadienis

Filmas: "Kvaišų atostogos" / "Vacation"




Sveiki, skaitytojai, 

Komedijų apie nenusisekusias atostogas tikriausiai yra ne viena dešimtis ir didžioji jų dalis išties labai prastos ir net nejuokingos. Šįkart lyg ir šią tiesą, mano galva, paneigia filmas „Kvaišų atostogos“ (angl. Vacation) (2015), kuri visomis prasmėmis, vėlgi mano nuostaba, buvo juokinga ir vykusi. Žinoma, kaip filmas ganėtinai abejotinos ir gana vidutiniškos produkcijos – kino kritikai jau spėjo įgelti. Tenka pripažinti, kad juosta nėra nei originali, nei čia scenarijus kažkoks ypatingas, nei režisūra... Bet visumoje filmas kaip komedija išties vykęs kūrinys.

Priminė man virtinę gerų komedijų, kuriuos žiūrint pasimiršta, kad žiūri gana prastą amerikietišką pramoginį filmą. Visa ko „Kvaišų atostogų“ stipriausioji pusė – juokeliai ir situacijos, į kurias papuola kitaip sumąsčiusią atostogauti šeimynėlė. Scenaristai šįkart neapsiribojo vien tik keliais pokštais ir pabaigoje švystelėjusia didaktika – ne, čia gana daug apgalvotų juokelių, kurie verčia iš koto, pvz.: pasimylėjimas tarp keturių valstijų sienų arba šeimos maudynės nuotakų griovyje, o ką jau sakyti apie visus tuos šeimynos idilės laužomus kanonus. Buvo išties labai juokinga.

Filme pasirodo visiems puikiai gerai žinoma „Vedęs ir turi vaikų“ žvaigždė Christina Appelgate, kurios, tiesą sakant, beveik niekaip neužtinku didžiajame kine – ir štai, ji toliau tęsia komikinių vaidmenų rolę ir, sakyčiau, gana vykusiai. Lygiai tą patį galiu pasakyti apie „Pagirios Las Vegase“ žvaigždę Ed Helms – tiesiog net veidelis sutvertas būti komiku. 

Apskritai tai žavus filmas, labai nuotaikingas, aišku, filmas nėra itin geras, bet jo nuotaika, juokeliai tiesiog mane papirko. Niekada neičiau į tokį filmą kino teatre, bet penktadienio vakaras namuose su šia juosta gali tapti tiesiog puikus.

Mano įvertinimas: 7.5/10
Kritikų vidurkis: 34/100
IMDb: 6.2


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą