2015 m. spalio 19 d., pirmadienis

Filmas: "Amerikos ultra" / "American Ultra"




Sveiki, skaitytojai,

Filmas „Amerikos ultra“ (angl. American Ultra) (2015) be kompromisų gali šiemet konkuruoti su visais filmais, kurie vaizduoja pilkas asmenybes, staigiai tapusiais super didvyriais. Nors siužetas atrodo gana pusėtinas ir netgi šiek tiek keistas dėl izoliuotos teritorijos, iš kurios bando ištrūkti herojus filmo pradžioje – nejučia imame klausti, kas tai per vieta? Kokie čia moksliniai bandymai? Kuo ypatingas šis personažas? Deja, filmo nenaudai, ši intriga išsisklaido per 20 minučių ir belieka vėlei „išeiti žaidimo“ kambarius.

Greitai užsimezgusi intriga subliūkšta, paslaptys išplaukia pernelyg greitai, personažai atrodo lyg brokuotos lentos ir, tiesą sakant, mažai kuo įdomūs. Vyrukas vis nesugeba pasipiršti merginai (dieve, kaip banalu), prisvilina kiaušinienę (ar būna banaliau?), vėliau pradeda žudyti vardan išlikimo (ultra banalu), nors prieš tai buvo eilinis žolės rūkytojas (maga-turbo-ultra banalu). Ar nenuostabu, kad blogi ir pilki vyrukai filmo ekranuose tampa dvivyriais? Čia nelabai įžvelgiau ir grakščių kovos elementų, kuriuos galėtume pavadinti „estetiniais“, čia ne itin įdomi ir santykių analizė – vaikinas ir mergina susipyksta, o pabaigoje susitaiko (ak, tik nebesakykit, kad nebanalu...). Tiesą sakant, filmas pasirodė toks tuščias ir stačiai kiauras, kad sužiūrėjau jį taip, lyg vandenį leisčiau per rėtį.

Filmas gali pasigirti nebent keturiais gerai žinomais aktoriais, įvertintais įvairiais apdovanojimais – Kristen Stewart, Jesse Eisenberg, Connie Britton, Topher Grace... Kad ir kaip šie aktoriai šiame filme lakstytų, žudytų, pyškintu kulkas ar būtų nugrimuoti, vis tiek tai nelabai įsimenantys vaidmenys. Aišku, pamatyti juos ekranuose su nauju amplua buvo tikriausiai vienas didžiausias malonumas iš šio filmo, bet visumoje kūrinys atrodo prėskas, keistas ir... ką čia ir bepridursi, būna tikrai geresnių juostų už „Amerikos ultra“. Beje, ar sakiau, kad ir pavadinimas taip pat tvoskia banalumu? 

Mano įvertinimas: 4/10
Kritikų vidurkis: 50/100
IMDb: 6.3 


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą