2016 m. lapkričio 20 d., sekmadienis

Filmas: "Kaip prisijaukinti slibiną" / "How to Train Your Dragon"



Sveiki,

Jau seniai troškau pažiūrėti filmą „Kaip prisijaukinti drakoną“ (angl. How to train your dragon) (2010). Puikios vaikų knygos ekranizacija virto „Oskarą“ pelniusiu animaciniu filmu, tačiau visgi manau, kad knyga kur kas šmaikštesnė ir įdomesnė už šį filmą. Jeigu netikite, siūlau pasiimti iš bibliotekos knygą ir patiems paskaityti.

O filmas labiau orientuotas į nuotykių žanrą ir iš esmės pritaikytas masėms, kitaip sakant, visai šeimai. Filmas geras, nes jis šmaikštus, nuotykių netrūksta, kažkiek savo stilistika ir nuotykiais man priminė kitus Disnėjaus studijos filmus ir kažin ko įdomaus šiame filme tikrai neišvydau, nors gal ir tikėjausi kažkiek daugiau, juolab kad suteiktas „Oskaras“ ir panašiai. 

Aiški siužetinė linija, herojus nevykėlis, kuris filmo pabaigoje tampa dar ir koks super didvyris, kuris pavergia gražuolės širdį, įrodo užkietėjusiam „mačistiniam“ tėvui, kad pasaulis gražus ir kitoks. Visgi taip tipiška, galima sakyti, netgi klišė – nepripažintas veikėjas tampa herojumi. Kitą vertus, jeigu nebūtų šitokio siužeto, ar filmas bepritrauktų šitiek žiūrovų? Kad ir kaip ten bebūtų, filmą pažiūrėjau gana įdomiai, nepasakyčiau, kad itin praleidau laiką turiningai, bet tai filmas, kuris iš tos serijos: „geriau vieną kartą pamatyti negu šimtus sykių išgirsti“. Taigi. Nesigailiu.

Mano įvertinimas: 8/10
Kritikų vidurkis: 74/100
IMDb: 8.2


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą