2016 m. lapkričio 2 d., trečiadienis

Filmas: "Virtualus priekabiavimas" / "Cyberbully"




Sveiki, skaitytojai,

Britų filmas „Virtualus priekabiavimas“ (angl. Cyberbully) (2015) – tai TV filmas, vos daugiau nei vienos valandos trukmės mums pasakoja apie virtualų priekabiavimą ir jo padarinius. Nors filmas šiek tiek dvelkia trilerio aromatu, bet akivaizdu, kad filmo kūrėjams labiau rūpėjo didaktinė filmo pusė. Itin mažo biudžeto filmas, nufilmuotas praktiškai viename kambario paviljone, tačiau netgi maža izoliuota erdvė netrukdo kartais sukurti itin gerą filmą.

„Virtualus priekabiavimas“ vaizduoja tipinę britų paauglę, kuri, kaip ir daugelis, yra priklausoma nuo šiuolaikinių technologijų, o socialiniai tinklai tampa tarsi alternatyviu gyvenimu. Tiesą sakant, tema gana įsibrovusi į kiną ir gana dažna – virtualus gyvenimas gali labai lengvai sugriauti bet kurio žmogaus gyvenimą ir tai yra ne tik bendravimo priemonė, bet ir grėsmė. Filmas, jeigu bent kelis matėte panašaus tipažo, menkai kuo benustebins. Paskutinįkart berods „Nerve: drąsos žaidimas“ (2016) lyg ir kalbėjo, kaip labai lengvai technologijos sužlugdo žmones ir priveda juos prie bedugnių. Šįkart į paauglės kompiuterį įsilaužia programišius ir ją terorizuoja. Keletas aštresnių ir netikėtų siužetinių vingių, bet iš esmės filmas pasibaigia, kaip ir buvo galima tikėtis, veikėjos apsivalymu. Pamokantis filmas, kuris labiau patiks paauglių rinkai, nei kino gurmanams.

Pagrindinį vaidmenį sukūrė „Sostų žaidimų“ žvaigždė Maisie Williams, todėl beveik net neabejoju, kad pusę žiūrėjusių ar besiruošiančių žiūrėti šį filmą žiūrės vien dėl jos. Filmas nėra prastas, bet nepasakyčiau, kad man jis itin patiko.

Mano įvertinimas: 6.5/10
IMDb: 7.0


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą