2016 m. lapkričio 5 d., šeštadienis

Šios dienos daina: Amy Winehouse "Valerie" (The Zutons, Mark Ranson versions)



Sveiki,

Jau trečią kartą svečiuojasi Amy Winehouse ir šįkart su daina „Valerie“, kuri, tiesą sakant, yra net ne jos daina. Pirmąkart „Valerie“ pasirodė grupės „The Zutons“ antrajame studijiniame albume 2006 metais. Daina gal nebuvo tokia pastebėta, kaip ją panašiu metu greitai išpopuliarino puikioji Amy Winehouse versija.

Amy Winehouse dainą „Valerie“ įrašė kartu su Mark Ranson kaip duetinę dainą ir ji sulaukė puikių rezultatų. Vien Didžiojeje Britanijoje 2007 metais „Valerie“ buvo pripažinta kaip viena populiariausių metų hitų. Tiesą sakant, Amy dar anksčiau įrašė šios dainos lėtesnę versiją ir ją pridėjo prie savo antrojo ir, deja, paskutiniojo albumo „Back to Black“ albumo Deluxe Version kaip papildomą dainą. 

Abi Amy Winehouse dainos versijos puikios. Ir kuo toliau klausausi jos dainų ir albumų, tuo labiau ji man patinka. „Valerie“, žinoma, viena geriausių jos dainų, kurios kopijų vien Didžijoje Britanijoje buvo parduota per 1 milijoną. Šiandien noriu, kad pasiklausytumėte visų trijų versijų. Amy Whinehouse versijose, kaip žinia, dominuoja džiazo muzikos ritmai, jaukumas, nepakartojamas balso tembras. Man iki šiol paslaptis, kaip jai pavyko taip išpopuliarėti, nes pasaulyje yra tiek daug puikių džiazo vokalisčių, tačiau pasaulis būtent pasiėmė Amy Winehouse tiesiogine ir perkeltine prasme. Bet kokiu atveju, jos dainos puikios.

Populiarioji Amy Winehouse „Valerie“ versija:


Albumo „Back to Black“ versija:


Grupės „The Zutons“ originalioji versija:


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą