2010 m. spalio 31 d., sekmadienis

Filmas: "Splice"

Sveiki visi,

Šiandien visai trumpai apie filmą „Splice“ (2009 m.) Net nežinau, kaip išversti pavadinimą, bet tikriausiai tiktų „Sukryžminta“ arba „Sudurta“. Tai amerikiečių mokslinis trileris su siaubo elementais. Filmas tikrai neblogas, jau viena ką reiškia Adrien Brody iš tokių filmų kaip „Pianistas“, „Lėlė“, „Kaimas“, „Tramdomieji“; jis šįkart sukuria visai neblogą vaidmenuką mokslinės fantastikos filmuke.

Na, filmas kaip filmas, tikriausiai patiks daugeliui, ypač fantastikos mylėtojams. Tai istorija, kuri sukasi mokslininkų laboratorijoje, kur intensyviai dirbama su naujos gyvybės pavyzdžiais. Staiga vienai pakvaišusiai mokslininkų porelei šauna į galvą paeksperimentuoti ir sukryžminti žmogaus genus su kitos gyvybės pavyzdžiu. Rezultatas gaunasi tikrai įdomus, pusiau žmogus, pusiau amfibija, kuri geba keisti lytį. Filmas saikingai išnaudoja specialiuosius efektus, ačiū Dievui, jų nepersūdo, todėl suteikia realumo įspūdį. Smagu ir įdomu žiūrėti augančios ir besikeičiančios žmogystos raidą. Kartais net baugu, bandoma „prigauti“ siaubo filmų euforijų, sakyčiau, gana sėkmingų.

Filmas neatrodo „nukabintas nuo lempos“, jis pilnas motyvacijos, mokslinės ir visokeriopos. Kas žino, pasaulis dar nematė, kokie iš tikrųjų realiame gyvenime yra atliekami eksperimentai su gyvūnais ir žmonėmis, todėl šis filmas tėra iš dalies įdomus tų paslėptų eksperimentų interpretavimas. Režisūrinė plotmė, sakyčiau, gan paprasta, iš tikrųjų šis filmas neparodo nieko naujo, nieko tokio, ko anksčiau nebuvo vaizdavęs filmas, tačiau įdomumo dėlei turi savo „kabliuką“, stiprioji be jokios abejonės ir yra fantastinės – mokslinės studijos vaizdavimas.

Siūlau pažiūrėti visiems fantastikos ir mokslinių filmų mėgėjams. Visiems, kurie domisi gamtos mokslais, turi arba neturi lakios vaizduotės. Taip pat rekomenduoju saikingo ir „protingo“ siaubo filmų mėgėjams ir visiems, kas nori vidutinio „sunkumo“ filmo vienam vakarui.

Jūsų Maištinga Siela

1 komentaras: