2017 m. liepos 2 d., sekmadienis

Filmas: "Loganas. Ernis" / "Logan"




Sveiki, skaitytojai,

Paskutinioji trilogijos dalis apie X-menų vieną sudėtingiausių savo likimu herojų Ernį vadinasi gana kukliai „Loganas. Ernis“ (angl. Logan) (2017). Tiesą sakant, niekada nebuvau joks Ernio gerbėjas ir man kur kas artimesnės tikrosios X-menų dalys ir tikriausiai nė nebūčiau žiūrėjęs šios dalies, jeigu ji nebūtų taip sėkmingai išgirta. Nė nepamenu realiai, kas dėjosi ankstesnėse šios trilogijos dalyse, tai tikriausiai byloja ir mano atsainus abejingumas, todėl apatiškai sėdausi ir prie paskutiniosios dalies.

Pirmoji filmo dalis priminė „Pašėlusį Maksą“ ir ji pasirodė gana nuobodi, nes nelabai pamenu Ernio praeities, o jis čia dirba vairuotoju ir vaikšto smarkiai šlubuodamas, neaišku, kas atsitikę ir kitiems X-menams, bet tikriausiai jau neištverčiau žiūrėti dar kartą buvusias dalis, kad galėčiau be erzelio pažiūrėti šią. Greitai veiksmas vis tiek filme išsivysto ir galiausiai žiūrovas panardinamas į trilerį – mergaitė mutantė, Ernis mutantas bėga nuo priešų. Nemažai įtempto veiksmo, ypač filmui įpusėjus pasidaro išties įdomu, o jautrios „atsisveikinimo“ scenos išties kabina širdį, nors veikėjų žodžiai ir labai literatūriškai nenatūraliai skamba. Tiesa, kai kuriose scenose aktorius Hugh Jackman, kuris kad ir kaip man bepatiktų, atrodo šiam vaidmeniui kiek per senas, todėl suprantu jo atsisveikinimą su šiuo personažu visiems laikams.

Bet ar tikrai tai filmas atsisveikinimas su Erniu? Kino industrijoje, kur nuolat perkuriamas ir naujai sukuriamos juostos tęsiniai ir naujos trilogijos tiesiog jau net nebeatsekama nei pradžia nei pabaiga, todėl visai nenustebčiau, jeigu po dešimtmečio ar net daug greičiau vėl išvystume atsinaujinusį Ernį su kitu geru aktoriumi. Na, o šioji dalis gerai išvystyta, netrūksta veiksmo, jautrių scenų, nors kai kada galima ir pajusti, kad juosta truputį užtęsta, bet palyginus geras scenarijus labai tinka bent jau šios trilogijos pabaigai. Iš esmės filmas vykęs, nors taip ir nelikau Ernio užkietėjusiu gerbėju.

Mano įvertinimas: 7.5/10
Kritikų vidurkis: 77/100
IMDb: 8.3


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą