2024 m. birželio 5 d., trečiadienis

Šaltibarščių šventė (Vilnius Pink Soup Fest) – tuštybių mugė ar pagaliau išmokome džiaugtis?

 Sveiki,

Paskutiniosiomis dienomis kvepia jazminai taip aitriai, kad pradarius langą jų kvapas ateina sunkus ir beveik dusinantis. Saldus. Užima gerklę.

Vilniuje vyko šaltibarščių šventė, dar vadinama Vilnius Pink Soup Fest. Šventę reikia švęsti, tik ar ji nėra per keista? Švenčiame maistą. Kažkas užsidirba, parduoda rožinius marškinėlius. Mačiau reportažą, kaip įrengtoje rožinėje čiuožykloje žmonės maudėsi putuose, rožinių kempinėlių jūroje ir viskas šiai šventei, kai tuo pat metu esame mokomi tvarumo ir atsakingai rūšiuoti atliekas, atsisakyti plastikinių maišelių... Visgi pagaunu save šioje vietoje stereotipiškai mąstantį, juk gerai, kai žmonėms linksma, kai jie juokiasi ir bendrauja, kai turinys ir vertybiniai aspektai nebėra tokie svarbūs? Norėtųsi visa tai vertinti kaip tuštybių mugę (anksčiau tik taip ir būčiau sakęs), tačiau o kas nėra tuštybių mugė? Kai giedame per nacionalinę šventę, pridėję prie širdies ranką? Ar blogai, kad tampame duonos ir žaidimų kultūra, ypač tokiu metu, kai „atsiėdėme“ koronų ir karo grėsmių, kai iš tikrųjų norisi duonos ir žaidimų? Aišku, iki tol, kol pati duona ir patys žaidimai mūsų pačių nepradėjo ėsti.

Juk šiaip ar taip ir aš mėgstu jazminų kvapą, netgi labai, tai vienas kvapniausių ir skaniausių augalų, tačiau, kai jo būna per daug, pasidaro ankšta ir slogu.

Jūsų Maištinga Siela


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą