2024 m. kovo 27 d., trečiadienis

Kino pavasaris 2024: reklama, dizainas, internetinė svetainė, repertuaras, filmai




 Sveiki,

 

Šiandien paskutinė Kino pavasario oficialioji diena. Žinau, kaip visada, bus visokie pratęsimai, papildomi seansai, vasaros, o vėliau ir rudens turai, filmai po atviru dangumi, bet visi filmai iš to paties sezono, todėl skelbiu, kad šiemet man irgi oficialiai Kino pavasaris užsidaro. Sutapimas – Tarptautinę teatro dieną, kovo 27 dieną.

 

Aišku, dar bus ateityje seansų, kurių nespėjau pamatyti vienokiomis ar kitokiomis sąlygomis. Tačiau kasmet stebiu ir pastebiu festivalio dizainą ir šiemet jis buvo toks išplaukęs, bet man patiko, kaip naktinio vėlyvojo kino seansas su 80-ųjų koloritu, atgręžus nugarą, tarsi sėdėtum už priešais esančio kino žiūrovo. Šūkis: „Geras kinas – tik į gera!“ Šiemet pagrindine festivalio daina pasirinkta muzikos grupės Everything But The Girl gabaliukas „Missing“. Grupė susikūrė 1982 metais ir gyvuoja iki šių dienų. „Missing“ dideliu hitu tapo 1994 metais, o šiemet, jeigu gerai pamenu, skambėjo kaip garso takelis filme „Kaupikai“ finalinėje scenoje.

 

Manęs dar laukia aprašyti A. Holland filmą „Žalia siena“, bet akivaizdu, kad šiemet mano favoritais iš matytų filmų tapo japonų „Monstras“ ir britų filmas „Visi mes svetimi“. Na, dar pridėčiau „Kryčio anatomija“, kuri emociškai mane jaudino labiau, nei „Interesų zona“, kuris, beje, taip pat gerai pastatytas ir apgalvotas idėjiškai filmas.

 

Atsinaujino ir www.kinopavasaris.lt puslapis. Bandau suvokti, ar mega didelės reklamos ir afišos yra pagirtinas dalykas, ar ne? Santūrumo ir praktiškumo puslapiui trūksta, bet labiausiai gaila, jog dingo didelis rodytų filmų ankstesniais sezonais archyvas, kuriuose galėdavai pasitikslinti vieną ar kitą filmą, susirasti praleistų filmų. Gal dar archyvas bus tvarkomas ir jis pamažu prisipildys? Nežinau.

 

Taip pat dingo dešimtbalė vertinimo sistema, kuri būdavo aiškesnė, nei penkios žvaigždutės, kurios išlygiuoja visus filmus daugmaž panašiai. Labiausiai liūdna buvo dėl kontrakto su Telia Play, nes biznis dvigubas – turi užsisakyti Telia paslaugas (atseit pirmą mėnesį nemokamai, bet tam tikros smulkiom raidelėm išlygos nutylimos, todėl bandoma pamaustyti žiūrovus „ant kontraktų“), negi negalima padaryti normalios platformos, kur būtų galima iš kitų miestų ar negalintiems tuo metu įsigyti filmo nuomos online 24 valandom kaip per karantiną? Būtina tą Telia kišti ir grūsti, ką?

 

Šiaip visumoje labai jau nesiskundžiu, kasmet džiaugiuosi, jog turime šį didžiausią nepriklausomo kino festivalį ir jis jau daugel metų yra mano dėmesio centre. Dėkoju visiems organizatoriams! Ta proga pasiklausykime pagrindinės festivalio dainos:



 

Jūsų Maištinga Siela    

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą