2024 m. kovo 12 d., antradienis

Maištingos Sielos pozityvumo dienoraštis nr. 46: sutelk sąmoningą dėmesį į kūną ir pasirūpink juo

 

Sveiki,

 

Puiki organizmo valymo diena! Labai dažnai jaučiuosi išeinantis iš apibrėžtos mitybos zonos ir imu valgyti daugiau nei reikia ir neretai pernelyg daug mėsos ar cheminiais pagardais „patobulinto“ maisto, kuris turi tiesioginio negatyvaus poveikio mano fizinei ir emocinei būklei.

 

Šiandien nutariau skirti dieną badavimui. Juk ne taip ir sunku nevalgyti 24 valandas. Manau, kad pratęsiu šį ritualą ir rytoj. Bus 48 valandos. Į šį sąmoningą badavimą, kurio net nesinori vadinti badavimu, įtariai žiūri mūsų mamos, kurioms dar sovietmečiu įdiegta: „valgyk, nes susigadinsi skrandį“. O juk viskas, kaip žinia, priešingai. Organizmas su visais šlakais kaip tik prasivalo, panaudoja dalį šiaip neeikvojamų sankaupų, pilvas su skilviu įdumba, kitaip ima veikti virškinimas ir... staiga, atrodo, kad po tokių apsivalymo dienų užplūsta ne tik geresnė nuotaika, bet ir atsiranda daugiau energijos! O jos juk prasidėjus „Kino pavasariui“ tikrai reikės.

 

Ar sunku nevalgyti? Jeigu sau sakai, kad šiandien ir ryt tau nereikia valgyti dėl sveikatos gerinimo ir valymo, kad visas apsisprendimas yra tik dėl to, kad jautumeisi geriau, tada protarpinis nevalgymas iš tikrųjų gali būti puikus, nes suvoki sąmoningai, kad save nealini, o turtini sveikata, o kai maisto atsisakymas kyla ne iš prievartinės pozicijos, tai ir šaldytuvo vaizdiniai nekamuoja. Kadangi sąmoningai kuriama ne tik tikrovė, bet ir fizinė savijauta, tai kodėl nepanaudojus mums duota valia valdyti kūną taip kaip norisi, o ne taip, kaip diktuoja pripratęs organizmas?

 

Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą