2013 m. kovo 28 d., ketvirtadienis

Filmas: "Brėkštanti aušra. 2 dalis" / "The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2"




Sveiki visi,

Pagaliau pamačiau paskutinę „Saulėlydžio“ sagos dalį – „Brėkštanti aušra. 2 dalis“ (The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2) (2012 m.). Žinote, nėra čia daug ko ir komentuoti, nes man paskutinioji dalis patiko! Pats save nustebinau ir atradau šiame filme. Šiaip tikėjausi niūrios ir nuolatos nepatenkintos Belos, dar niūresnio jos mylimojo, bet nieko panašaus! Pabaiga buvo puiki ir verta finalo. Prisiminiau priešpaskutinę dalį, kuri man pasirodė tokia nuobodi, ištęsta ir šiek tiek „be ryšio“, jeigu šios dalys būtų sulipintos į vieną filmą – vaizdelis būtų kur kas geresnis.

Nesu pametęs galvą dėl „Saulėlydžio“, netgi pastebėjau, kad paskutiniu metu būti jų fanais yra blogo prestižo etiketė, kad neva mados vaikymasis. Tebūnie. O šiaip man patiko paskutinė dalis ir jos apgaulingas finalas – labai gražiai nufilmuotas, patiko specialieji efektai, puikiai adaptuotas scenarijus ir, žodžiu, tikrai įtraukė ir išlaikė įdomumą, nebuvo bereikalingų, kaip kitose dalyse, perdėtai ištęstų santykių, jausmų aiškinimosi. Atvaro Volteriai iš Italijos ir vyksta kova – tai ko būtent žiūrovai ir laukė jau nuo antros dalies pasirodymo. Su „Saulėlydžio“ saga dirbo skirtingi režisieriai, tačiau būtent finalas man beveik ir yra lygiavertis „Saulėlydžio“ debiutinei daliai. 

Daugelis šlykštėjosi Kristen Stewart vaizdavimu priešpaskutinėje dalyje, kai buvo nukompiuterizuota iki baisios anoreksikės, bet šįkart, prisikėlusi kaip vampyrė, ji atrodė įspūdingai – apskritai grimas, pasirinkti niuansai, spalvos patiko. Gal buvau išsiilgęs komercinio kino? Galbūt. Reikės dar ką nors pažiūrėti... Nesuprantu, kad tai populiarumo kerštas ar kas, bet būtent šis filmas sulaukė nemažai kritikos ir „aviečių“ – manau, ateityje laukia tas pats ir „Bado žaidynių“ epopėjos. Pagyvensim – pamatysim.



Mano įvertinimas: 8/10
Kritikų vidurkis: 52/100
IMDb: 5,6




Jūsų Maištinga Siela

2 komentarai: