2013 m. birželio 16 d., sekmadienis

Filmas: "Gimę mylėti" / "Twice Born" / "Venuto al mondo"



Sveiki, kino gerbėjai,

Šįkart keliauju į italų režisieriaus (ir aktoriaus) Sergio Castellitto naujausią, pagal savo žmonos rašytojos sukurtą romaną, filmą „Gimę mylėti“ (Born Twice) (2012). Tai ketvirtas šio žymaus Italijoje žmogaus režisūrinis darbas ir jau antras, kada į savo komandą pasikviečią ispanų gražuolę Penelope Cruz. Žinia, kas Castellitto mėgsta būti ištikimas savo aplinkos žmonėms ir dažniausiai į savo projektus susikviečia gimines, pažįstamas, draugus. Šiame filme išvysime vaidinant ir jo sūnų, tačiau „prieraišių“ aktorių kolektyvas nė kiek nesumenkino sukurpti stulbinamos prabos juostą.

„Gimę mylėti“, man akimis, tik pirmąją valandą dvelkė iš tolo gaivumu, šiokia tokia romantika ir drama – moteris niekaip negali susilaukti vaikelio, tačiau persiritus juostai į antrą pusę, nejučia užklumpa žiūrovą siužetinės staigmenos, melagystės, išsiskyrimai, karas ir sudėtingai sunarplioti likimai. Filmas išties man priminė prieš kelis metus matytą kanadiečių juostą „Moteris, kuri dainuoja“, kuri savo šokiruojančia pasakojimo fabula ir siužetiniu vingiu nepaliko daugelio abejingų. „Gimę mylėti“ taiko ne tik stipriu scenarijumi į aukštumas, bet ir matomai gerai organizuota europietiška režisūra, kuri nepalieka abejingo jau patį pirmą pusvalandį, nes leidžia patikėti pasūdytais puikiu garso takeliu kadrais, o gražūs aktoriai ir užburiantys Sarajevo vaizdai be jokios abejonės leidžia nusiraminti ir mėgautis, mėgautis, mėgautis. Manau, kad puikioji Penelope Cruz ir turėtų vaidinti tokio tipažo europiniuose filmuose ir nelįsti į daugiau į Holivudą, kurioje dažniausiai atlieka dekoracinius vaidmenis, o šiame filme ji pasireiškė kaip puiki aktorė, ir manau, kad tai apskritai vienas stipriausių jos vaidmenų, prisimenant taip pat jos stipriąją juostą „Elegiją“(2008). Filme taip pat smagu išvysti ir simpatingąjį „Into the Wild“ žvaigždę Emile Hirsch, kuris čia pasirodė itin charizmatiškai permainingo personažo amplua. 

Smarkiai rekomenduoju dramų mylėtojams, kurie mėgsta nebanalias ir jaudinančias istorijas, kurios nereikalauja didelių filosofinių apmąstymų, tačiau neaplenkia pamatinius žmogiškumo kriterijus – kas yra meilė, atsidavimas, praradimas ir galiausiai, kas yra pats žmogus?

Mano įvertinimas: 10/10
Kritikų vidurkis: 34/100
IMDb: 7.4


Jūsų Maištinga Siela

1 komentaras:

  1. Nuostabus jaudinantis filmas. ačiū už pasidalijimą.

    AtsakytiPanaikinti