2013 m. birželio 28 d., penktadienis

Filmas: "Pakilęs iš pelenų" / "Cinderella Man"


Sveiki, kino mėgėjai,
Šiandien noriu trumpai pakomentuoti kino filmą „Pakilęs iš pelenų“ (Cinderella Man) (2005). Tai amerikiečio režisieriaus Ron Howard biografinė drama apie garsų tarpukario amerikiečių boksininką James Braddock. „Nuostabaus proto“ režisierius ir vėl į savo filmą pasikviečia vieną ryškiausių Holivudo aktorių Russell‘ą Crowe ir sukuria pakankamai įtaigią dramą, dėl kurios verta padūsauti jautresniems žiūrovams. Nors R. Crowe žinomas kaip temperamentingas ir aikštingas aktorius, kuris nebijo keiktis ir spjauti į akis režisieriams, nebijodamas prarasti vaidmens, tačiau jo būvimas filmuose tampa magišku pasimėgavimu. Ne iš kelmo spirtas australas prisipažino viename iš interviu, kad būtent šis vaidmuo kol kas yra pats mėgstamiausių jo karjeroje, na, žinoma, dėl jo turėjęs ne vieną traumą ir net iki tokio lygio, kad prireikė operacijos. Štai jo kolegė Renee Zellweger, kuri šiuo metu daro sėkmingą karjeros pertrauką, prisipažino perskaičiusi net 200 meilės boksininko ir jo žmonos laiškų ir uoliai mokinosi Nju Džersio išskirtinės tarmės...
Aktorių pasiaukojimams nebuvo galo ir tai matyti per visą filmą. Žinote, filmas išties drebina širdį, ypatingai žiūrint, kaip žmogus niekinamai priklausomas nuo šalies ekonomikas ir kiek jis daug gali aukotis dėl savo šeimos. Sunkoka matyti Amerikos ekonomikos depresijos laikus, kada vaikai auga puspadžiu, o nevalgęs vyras ir dar su sulūžusia ranka kimba į juodžiausius darbus. Nepaisant sunkaus gyvenimo vaizdų, manau, kad filmas pernelyg romantizuotas, jis galėjo be skrupulų vaizduoti tikruosius depresijos padarinius, nes būtent ši situacija „užaugino“ vieną talentingiausių boksininkų pasaulyje. Praktiškai iš neįmanomo padaryta įmanoma, ir dabar galvoju, kad nesu sportinių dramų mėgėjas, tačiau šis filmas, ypatingai dėl savo istorinio konteksto, man labai tiko ir patiko. Gražiai nufilmuotas, jautrus, nors ir su romantiniais prieskoniais, daugelio tikrai nepaliks neabejingo, o štai man net vieną kitą ašarą išspaudė. Sunkus žmogaus gyvenimas ir jo socialinė padėtis visada jaudins žiūrovą tiek dokumentiniuose, tiek vaidybiniuose filmuose, o „Pakilęs iš pelenų“ yra viena iš tų juostų, kuri prikaustys prie ekrano ir nepaleis tiek rimtesnio kino mėgėjus, tiek paprastus žiūrovus.
Mano įvertinimas: 9/10
Kritikų vidurkis: 69/100
IMDb: 7.9
Jūsų Maištinga Siela

1 komentaras:

  1. aciu uz rekomendacija, ziuresiu sivakar :) manau vertas demesio filmas, atsiliepimai geri. ir dekui uz tavo atsiliepima,visada pries ziuredama filma pasiskaitau komentarus (ne seip kokiu anonimu,kurie lietuviskai be klaidu sakinio suregzt nemoka) . nuostabus aprasymas, labai gerai susiskaite .dekoju :)

    AtsakytiPanaikinti