2013 m. birželio 26 d., trečiadienis

Filmas: "Pusryčiai pas Tifanį" / "Breakfast at Tiffany‘s"




Sveiki, kino gerbėjai,

Pagaliau ir aš pamačiau kino juostą „Pusryčiai pas Tifanį“ (Breakfast at Tiffany‘s) (1961)! Ilgai teko laukti, kol šis filmas išpuolė pas mane iš sąrašų, tačiau laukimas šįkart pateisino lūkesčius. Nors juostai jau daugiau nei 50 metų ir kino industrija jau keitėsi ne vieną kartą, bet, regis, „Pusryčiai pas Tifanį“ yra ir liks tikra kino klasika, subrandinto seno vyno buteliu, kurio skonį pajus ne tik kino gurmanai, bet ir šiuolaikinių niekalų garbintojai ir lengvo kino mėgėjai.

„Pusryčiai pas Tifanį“ yra garsaus romano ekranizacija, šį romaną turime išverstą ir lietuviškai. Juosta dvelkia paprastumu – ji lengva, tačiau nebanali, paprasta, bet neprasta. Tai pasakojimas švelniu patosu apie moterį, kuri gyvena iš pasiturinčių vyrų kišenės ir vyruką, kuris būna meilužiu turtingos moters, kuri padeda jam finansiškai. Iš serijos – „toks tokį sutinka“ arba „atitiko kirvis kotą“. Šiandien mes tai pavadintume stačiai – tai filmas apie prostituciją, atmiežtu meilės, romantikos, nusivylimų ir svajonių mišiniu, kuris kaip tikras gardėsis lenda per akis ir gerkles, kad sunku atsitraukti nuo senovinių kadrų. Puikus garso takelis „Moon river“ gavo savo laiku ir „Oskarą“ ir iki šiol galima drąsiai rašyti į pačių romantiškiausių dainų sąrašus.

Filme pasirodo tikri seksualumu pulsuojantis laikmečio dievaičiai – Audrey Hepburn, sukūrusi bene garsiausią savo karjeros vaidmenį, George Peppard tikras kąsnelis merginų akims bei žavioji Patricia Neal. Filmas išties puikus ir nukonkuruotų daugelį šiuolaikinių romantinių dramų. Nežinau, gal tai, kad filmas labai senas, bet visgi geras, šiek tiek primenantis „Pakvaišę“ (1987), todėl turintis išlaikyto magiško magnetizmo, kuris pritraukia ir nebepaleidžia. Nereikia bijoti senų kino juostų – jose tiek daug užkoduota ir palikta. ypač aktoriuose, kurie paseno ir mirė (iš trijulės jau, deja, nebėra nė vieno gyvo), bet liko jų jaunystė, talentas, balsas šioje juostoje, kurios daugiau niekas niekada nebeatkartos...

Mano įvertinimas: 9/10
Kritikų vidurkis: 76/100
IMDb: 7.8


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą