2013 m. birželio 26 d., trečiadienis

Filmas: "Broliai Grimai" / "The Brothers Grimm"




Sveiki,

Žinote, pasiilgau pasakų! Po „Jonukas ir Gretutė: raganų medžiotojai“ pajutau, kad labiau norisi pasinerti į šį žanrą ir užšokau ant meškos, pažiūrėdamas juostą „Broliai Grimai“ (The Brothers Grimm) (2005). Tiesą sakant, jau labai seniai troškau pamatyti šią juostą, bet vis tyčia jis iškrisdavo iš konteksto, bet šįkart pagaliau prisiverčiau.

„Broliai Grimai“ – tai pasakojimas apie garsiuosius pasakorius Grimus, dėka jų turime šiurpių pasaulinių pasakų, jie taip pat parašė ir sukūrė vieną didžiausių pasaulinių pasakų „Jonukas ir Gretutė“, tačiau šis filmas nėra pasakos ekranizacija, veikiau brolių pasakorių stilizuotas pasakojimas jų pasakų maniera. Pasakiniai motyvai, burtai ir siaubo elementai, atmiežti nejuokingais kominiais niuansais. Žinote, filmas pasirodė labai pigus, labiausiai kenčia skurdus scenarijus, kuris, mano akimis, nė iš tolo neprilygsta Grimų pasakų nuojautoms ir skoniui. Be gražios grafikos ir tikrai gerai apgalvotų dekoracijų ir grimo, šiame filme nieko nelieka. Netgi brolius Grimus suvaidinę Matt Damon ir Heath Ledger pasirodė apgailėtinai susimenkinę, ne savo kailyje, priminė komikinę teatro trupę, kurie stato ir vaidina mėgėjišką „Radonkepuraitės“ versiją. Monica Bellucci (grožio įsikūnijimas) atliko kaip ir pridera savo buvimą – grožio stabu, bet jai daug vietos ir vystymosi nepalikta.

Na, išties šis filmas šiek tiek apvylė, tikėjausi kur kas geresnio pasakojimo turinio prasme, nes filmas atrodo pernelyg išskydęs. Pirmą valandą kalbama apie šį bei tą ir tik iki finalo likus pusvalandžiui, pagaliau ėmiau ir suklusau, jog iš tikrųjų šiame filme kažkas jau ima vykti, tačiau, kol susizgribau, žiū, jau filmo ir nebeliko. Gražus vizualiai darbas liko tik išdžiūvusio krabo kiaukutas be jokio turinio, tinkantis nebent totaliam pasibambinėjimui arba miegui pagilinti, jei kamuoja nemiga.

Mano įvertinimas: 4.5/10
Kritikų vidurkis: 51/100
IMDb: 5.9


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą