2013 m. birželio 16 d., sekmadienis

Filmas: "Ryšys" / "Bound"




Sveiki, kino gerbėjai,

Ilgai verčiausi pažiūrėti „Matricos“ trilogijos bei „Debesų žemėlapio“ brolių Andy ir Lana Wachowski‘ų debiutinį darbą – „Ryšys“ (Bound) (1996). Sunku patikėti, kad pirmasis brolių darbas buvo taip toli nuo specialiųjų efektų ir mokslinės fantastikos. Pirmasis jų darbas „Ryšys“ – tai lesbietiškai erotizuotas kriminalinis trileris apie dvi vienišas moteris, įkalintas savo niūrioje kasdienybėje. Įsivėlusios į kriminalinį pasaulį, jos sumano apšvarinti mafijos vadeivas ir pačios saugiai pasprukti ir pradėti naują gyvenimą, bet, kaip ir galima numanyti, kelias nebus jau toks paprastas... 

Tiesą sakant, nė nežinojau, ko tikėtis iš šio filmo. Net pakraupau, kai kažkas iš kritikų labai sumenkino šį filmą, kadangi jis apie lesbietes. Tebūnie ir apie jas, tačiau pats kriminalinis trileris išties saldus, gal kiek atrodo ne toks prabangus, gal režisieriams trūko finansavimo, bet nepaisant to, mano nuomone, tai itin vykęs darbas. Graži lesbietiška erotika, prisodrinta tik joms suprantamu pasitikėjimo ryšiu, veja mus į pragaištingai įtemtą siužetą. Daugiausia veiksmo vyksta viename iš merginos būtų, kuriame susigrumia dvi gangsterių grupuotės, apie kurias kaip šilkas sukasi viena iš moterų, o kita – kitame bute nuolatos laukianti santechnikė jos paslaptingo skambučio. Nepaisant to, kad veiksmas vyksta tarp moterų ir gangsterių, kartu didžiulę dramą neša ir dviejų moterų pasitikėjimas, kurios abi kartu viena kita pasitiki, bet kartu ir abejoja. Tai sudėtingo psichologinio trilerio žaidimas, kuris patiks ne tik lesbietėm ir vyrams, kurie svajoja apie lesbietes, bet ir gero kino mėgėjams, o galiausiai ir brolių Wachowski‘ų gerbėjams. Nenuostabu, kad vienas iš režisierių ne per seniausiai visuomenėje prisistatė kaip moteris, galbūt net prieš 18 metų viskas buvo jau užprogramuota „Ryšio“ scenarijuje, kas žino, bet visada smagu susieti ir įtarti.

Išties, praleidau puikiai karštą naktį su puikiais aktoriais. Nustebino ir Jennifer Tilly bei Gina Gershon, apie kurias praktiškai nieko nežinojau, nes daugelyje filmų jos atlieka antraeilius, sunkiai įsimenamus vaidmenis, o šiame filme jos suvaidino fantastiškas fatališkas lesbietes. Prisiminus tolesnius brolių filmus, galima teigti, kad jie blogų aktorių neatrenka, kadangi savaime patys personažai neša didžiulę potencialą atsiskleisti aktoriams, tą galėjome pamatyti ir „Matricoje“, bei „Debesų žemėlapyje“.

Mano įvertinimas: 9/10
Kritikų vidurkis: 61/100
IMDb: 7.4



Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą