2013 m. birželio 4 d., antradienis

Filmas: "Antivirusas" / "Antiviral"


Sveiki, visi,

Pagaliau šis tas naujo ir kitoniško mokslinės fantastikos filmų fronte, pamaniau, pažiūrėjęs debiutinę Brandon Cronenberg darbą „Antivirusas“ (Antiviral) (2012), kuris taip pat dalyvavo ir tarptautiniame Kanų filmų festivalyje. „Antivirusas“ sulaukė pačių įvairiausių atsiliepimų.

Bet geriau vieną kartą pamatyti, negu 100 kartų išgirsti. Taigi, leidausi į „Antiviruso“ pasaulį, kuris man vėrėsi kaip mūsų laikų paralelinis pasaulis, simbolis to, ką mes dieviname, mėgstame ir garbiname tik viskas pabrėžiama mums neįprasta forma. Iš esmės tai filmas, kuris parodo, kaip žmogui reikalingas jo dvasingumas ir tikėjimas, nors pati juosta atrodė vientisa, šalta ir belytė masė. Pernelyg daug ledo ir šalčio tiek herojuose, tiek pačiame pasaulyje. Realizacija keista, bet dar keistesni pasirodė siužeto vingiai – žmogus savo kūne gabena virusus ir juos pardavinėja, valgo žmonių ląstelių užaugintą mėsą ir velniai žino dar kokias anomalijas slepia šis baisios tuštybės pasaulis. Čia garbinamos įžymybės kaip reklaminė prekė, o fanai stengiasi apsikrėsti virusais, kuriais serga jų dievaičiai ir už tai dar dosniai sumoka. Išties „crazy“. Tai tikriausiai ir yra stipriausioji filmo pusė – neįtikėtinas siužetas, kuris nors šiek tiek, ačiū dievui, pramuša tuos užkalkėjusius šablonus mokslinės fantastikos-siaubo trilerio žanre.

Nepaisant netikėto siužeto, manding, filmas pasirodė pernelyg metalinis t.y. ne vien tik šaltas, bet suręstas vien matematinėmis formulėmis – herojai kaip vaikštantys zombiai, bejausmiai, pamėlę, nesimpatiški. Žvaigždės – gražios, bet kaip plastmasinės lėlės, dialogai šalti, pasteliniai. Apskritai man filme apart šaltumos, nykumos, paliegusių personažų, trūko įvairesnių spalvų. Trileris nebuvo aštrus. Stokojama emocinio pamato, bet negalima sakyti, kad filmas neturi emocijų, tik jos vienspalvės, šaltos. Visą filmą jaučiausi lyg būčiau baltame kambaryje su nudezinfekuotais daiktais, prie kurių nemalonu prisiliesti. Šiaip filmas kelia įvairių pamąstymų, sąsajų ir paralelių su mūsų pasauliu. Manau, kad režisierius buvo labai drąsus mėgindamas tai užfiksuoti ir perteikti, ir tik skonio reikalas, kaip jūs šią juostą priimsite.

Mano įvertinimas: 6/10
Kritikų vidurkis: 55/100
IMDb: 5.6


Jūsų Maištinga Siela
 


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą