2013 m. birželio 28 d., penktadienis

Dar viena gera žinia kino gebėjams - nauja laida apie kiną "Kinfo"!


Sveiki, kino mėgėjai,
Dar viena gera žinia kinomanams, kino maniakams, kino gerbėjams, puoselėtojams, besidomintiems kinu, besižavintiems, besapnuojantiems ir visaip kitaip žingeidumo ištroškusiems žiūrovams dar viena gera žinia! Jau rašiau prieš keletą mėnesių, o gal ir dar seniau, kad į TV ekranus sugrįžta „Snobo kinas“ (Snobo naktis), o štai dabar LRT mus nustebino nauja laida skirta kinui, kuri vadinasi „KINFO“.
Pamenu, gal prieš 15 metų, o gal ir daugiau, per LNK rodėsi tokia laida „Holivudas“, kuri pasakodavo apie kiną ir kino naujienas, tačiau ši laida išnyko ir praktiškai vien LRT beveik tik pateikdavo per televiziją kino šiokias tokias naujienas. Smagu, kad nuo liepos 3 dienos į televiziją grįžta nors kiek išsamesnė laida apie kiną ir jo retrospektyvas. Nors jau senoki veikia tinklapis apie kiną www.kinfo.lt , kuris mano akimis pasakoja tas pačias naujienas, kurios patalpinamos į Delfi ar kur kitur, tad pasigedau platesnio spektro, kokį mums dažniausiai (gaila, kad retai – tik keturiskart į metus) pasiūlo žurnalas ir portalas „Kinas“. Taigi, bent iš laidos tikiuosi ne vien tik „pabarstukų“, kuriuos prabėgomis galime pasiskaityti Delfyje ar kur kitur, bet ir įdomių reportažų apie režisierius, aktorius, kurie užgriebtų visą kūrėjų karjerą, neaplenkiant ir įdomybių iš senojo kino... Tokia bent laida žada būti, o kokia išeis – pamatysime.
Smagu ir tai, kad neturintiems TV ar nesuspėjusiems pasižiūrėti laidos, bus galima laidų įrašus pamatyti LRT puslapyje. Tad nusimato šioks toks nušvitimas apie kiną, labai tikiuosi, kad jis bus įdomus, platus, kokybiškas, - kuo neretai LRT laidos ir pasižymi.
Naujos laidos „Kinfo“ vedėja išrinkta jauna ir ambicinga aktorė Justė Zinkevičiūtė. Ši laida bus rodoma kiekvieną trečiadienį per LRT 22:30h.  Sėkmės, kinomanams!
Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą