2017 m. balandžio 27 d., ketvirtadienis

Filmas: "Skilimas" / "Split"



Sveiki, 

Kaip aš pasiilgau paskutiniu metu gero komercinio amerikietiško trilerio! Po Kino pavasario tiesiog šito nesupratau, tačiau kai pažiūrėjau trilerį „Skilimas“ (angl. Split) (2016), likau maloniai praleidęs laiką. Apie asmenybės susidvejinimą filmą sukurta daugybė filmų, dažniausiai jie būna geri, pradedant šiuolaikiniais filmais ir baigiant A. Hičkoko „Psichu“. Pati patologija žavi kaip kūrybinė žaismė, nes galima sukurti be proto įdomias ir sudėtingas siužetines linijas.

Kuo įdomus „Skilimas“? Žinoma, siužetu, kuris balansuoja ties mokslu grįstu pasakojimu, „įvelkant“ viską į trilerio žanrą. Tačiau šiame filme nemažai ir mistifikuojančios fantastikos apie žmogaus ypatingą smegenų veiklą ir antžmogio kūrimą. Šios dermės ir logiškai pamatuoti žanrai suteikia kartu ir savotišką šaradą ir psichologinio trilerio įtampą, štai dėl ko aš taip mėgstu šį žanrą. Pagrindinį vaidmenį sukūrė James McAvoy, kuris pasirodė išties puikiai, tačiau nepasakyčiau, kad po jo pasirodymo filme „Purvas“ jo universalus būvimas kažkuo nustebino. Paskutiniu metu esu susižavėjęs aktore Anya Taylor-Joy, kuri pritrenkiančiai pasirodė mistiniame filme „Ragana“, šis kino projektas tiesiog sustiprino šios jaunos aktorės pozicijas.

Iš esmės filmas turėtų patikti tiek gurmanams, tiek pramoginio žanro žiūrėtojams. Tiesiog filmas teikia nemenko emocinio pasitenkinimo, tačiau smagu, kad scenarijus ir medžiagos užpildymas, kad ir kažkiek klasikinis, bet vis tiek leidžia patirti truputį nenuspėjamą nuotykį. Vienas geresnių trilerių, matytų šiais metais.

Mano įvertinimas: 8.5/10
Kritikų vidurkis: 62/100
IMDb: 7.4


Jūsų Maištinga Siela

1 komentaras: