2017 m. birželio 23 d., penktadienis

Filmas: "Mumija" / "Mummy"



Sveiki

Ko buvo galima tikėtis iš naujosios „Mumijos“ versijos? Dar didesnio niekalo!? Gali būti. Naujoji „Mumija“ (angl. Mummy) (2017) versija pasakoja šiek tiek pakeistą istoriją nuo originalo, prifarširuotą daug egzotinių spalvų, patrauklių vaizdų, specialiųjų efektų, tačiau kažkodėl išėjus iš salės vis tiek nugirdau tą posakį iš vieno vyriško: „šūdų krūva!“. Kodėl? Ko galima tikėtis einant į puikiai žinomos istorijos naują adaptaciją? Tik panašios istorijos sąrangą ir nieko naujo.

Buvau pasiruošęs pačiam prasčiausiam variantui. Kai tik prasidėjo filmas, jaučiausi itin nepatogiai, nes nežinojau, ar man išeiti, ar pasilikti miegoti, nes pirminis veiksmo filmo imituojantis susišaudymą buvo toks neskoningai prastas, kad net pradėjau piktintis, kaip lekiant šimtams kulkų veikėjai dar pasilenkdami geba juokauti, „laidyti bajerius“ ir visaip kitaip menkinti filmą. Tiesiog tipiniai „Mumijos“ charakterio šablonai ir klišių klišės. Pagrindinis veikėjas charizmatiškas chamas, atitinkantis komiksinio lygio tipažą, antraeilininkai taip pat kalba komikso lygio sakiniais ir absoliučiai niekas neįtikina: nei jų bendravimo manieros, nei visas emocijų paketas. Pirmoji filmo pusė, kol jie neatsiduria krentančiame lėktuve, viskas buvo itin žiauriai nyku. Po to, žinoma, kažkiek žiūrovą pagauna tiesiog nuotykių trilerio dvasia ir įsuka į veiksmą ir nori nenori pasiduodi tam karščiui, tačiau greit atsipeikėji tarp nuobodžių scenų ir supranti, kad pamatei iš tikrųjų tą patį, ką kine galėjai pamatyti prieš dvidešimt metų: tie patys juokeliai, ta pati scenarijaus kryptis ir tas pats įvykių sustygavimas, kas kad keičiasi aplinkybės.

Gerai bent jau tai, kad aktorius Tom Cruise neblogai išsilaikęs, nes kitaip jis šiam vaidmeniui būtų ryškiai per senas, tačiau gera fizinė parengtis leido jam atlikti, sakyčiau, ypač jam savimylos tinkantį vaidmenį. Iš esmės keletas itin neblogų kino efektų, veiksmo scenų šiek tiek gelbsti filmą, leidžia patirti tipinį nuotykį, tačiau filmas nepateikia idėjine prasme nieko naujo, viskas sena, tik įpakuota į naują pakuotę. Kaip ir kažkas sakė, tiesiog filmas tuščias, yra viena įvykių formulė, kuri pritaikyta masinio pop filmų žiūrėtojams. Tiesa, nemanau, kad ir senoji filmo versija kažkuo ypatinga, ji tiesiog dar nebuvo paruošta tiems išlepusiems efektų žiūrovams, todėl įspūdžių prasme, kai anuomet mus rečiau pasiekdavo vaizdais prabangūs filmai, atrodo, kad ji buvo kur kas geresnė.

Mano įvertinimas: 5/10
Kritikų vidurkis: 34/100
IMDb: 5.8


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą