2017 m. birželio 3 d., šeštadienis

Filmas: "Skambutis" / "The Ring"



Sveiki,

Aš taip pasiilgau gero siaubo filmo, kuris būtų truputį klasikinis ir jame „riedėtų“ tiesiog nesustabdomi įvykiai, kad griebiau pakankamai gerai įvertintą ir taip seniai, kad nepamenu, kas ir kaip, matytą ekranizaciją „Skambutis“ (angl. The Ring) (2002). 1998 metais pasirodžiusi japoniška šios istorijos ekranizacija sulaukė gerų atsiliepimų, tokių pat sulaukė ir šioji versija, tiesa, viena prastesnių versijų buvo sukurta šiemet. Su garsiąja aktore Naomi Watts ir tiek sulaukusių įvairiausių parodijų istorija turi kelti išties nemenką šiurpą.

Tiesą sakant, filmas pakankamai vidutinis, žiūrėti jį dėl siaubo, galima. Ar jis originalus? Istorija apie žmones, kurie pažiūri keistų įrašų juostą miršta po septynių dienų gal prieš penkiolika metų ir kėlė nemenką šiurpą, tačiau dabar ši idėja kiek nusidėvėjusi ir daugelis filmų apie įvairias juostas, paskui save besitampančias kameras tiek nustukeno šią idėją, kad atrodo kaip elementari siaubo filmo detalė. Kaip ir „Tamsus vanduo“, kuris man patiko kiek labiau nei ši juosta, buvo to paties siaubo knygų rašytojų kūrinys – panašūs tipažai, herojų santykiai, būtinai į mistinį dvasių pasaulį įtraukti vaikai. Tiesą sakant, pats filmas nesužavėjo, nors tai ir atmosferinis filmas, su tam tikra žurnalistine tiriamojo pobūdžio detektyvine istorija, kuri ir intriguoja, ir verčia numatyti įvykius į priekį. 

Tiesa, finalas jau tapo tikra tokių istorijų kliše ir paplito kaip maras po siaubo filmo industriją. Galbūt vertėtų kalbėti apie įtaką ir tai, kaip šis ir dar keli to laikmečio panašūs filmai iš Azijos pakeitė amerikietiško siaubo filmo istorijų struktūras, tad „Skambutį“ galima laikyti įtakinga kino juosta, anuomet išgąsdinusį ne vieną žiūrovą, tačiau šiandien man filmas pasirodė tik pusė velnio.

Mano įvertinimas: 5.5/10
Kritikų vidurkis: 57/100
IMDb: 7.1


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą