2017 m. birželio 9 d., penktadienis

Filmas: "Ženklas" / "The Omen"

Sveiki,

Dar viena siaubo klasika, tikriausiai matyta gilioje vaikystėje pro paklodės plyšį, nes kiek pamenu tėvai vis neleisdavo žiūrėti siaubo juostų, todėl reikdavo apsimesti, kad miegu. Taip, vienas iš tokių filmų buvo „Ženklas“ (angl. The Omen) (1976), kuris sulaukė ir perdirbinio, tačiau kas begali aplenkti klasiką? Tik labai retas kūrinys.

Iš esmės iš tos meilės siaubo filmams ir nusekiau klasikinių siaubo filmų takeliu. Net nežinau, ar man patiko šis filmas, bet jis tikrai nėra prastas ir kelia nemenkus virpulius t. y. mistiniai religiniai satanistiniai dalykai. Apie košmariškus vaikus, veikiau antikristus ir jų šėtoniškus tarnus, kurie pasiryžę mirti ir žudyti – apie tai sukurta ne vienas filmas ir daugelis labai panašūs. Kiek man žinoma, vėlesnės šios siaubo dalys kur kas silpnesnės ir nebe tokios sėkmingos. Šioje versijoje įsivelia klasikinė istorija: vyras skeptikas neigia šėtoniškumą vaike, o moteris, kuri valdoma daugiau intuicijos, viską perpranta pirmoji. Aišku, kai nuo vyro veiksmų priklauso istorijos pasipriešinimo eiga, jau viskas būna per vėlu... Netgi šiuolaikiniai siaubo filmai tuo remiasi: moterys prietaringos, vyrai rimtuoliai, kad netgi tas stereotipinis lyčių ir jėgų pasiskirstymas tampa struktūriškai nuspėjimas.

Visgi mane (ir, manau, kad daugelį) jaudina religiniai siaubo motyvai kine, nes jie pakankamai atpažįstami. Tos nuotraukos, pranašiškais ženklais paremtos filmo istorijos elementai iš esmės baugina, manau, paskutiniu metu be „Egzorcizmo“ kažkaip šioji niša menkai kaip išnaudojama siaubo filmo fronte. Filmas „Ženklas“ gana visgi vidutiniškas filmas, tai ne pats prasčiausias kūrinys.

Mano įvertinimas: 5.5/10
IMDb: 7.6



Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą