2010 m. spalio 17 d., sekmadienis

Filmas: "Susipynę išgyvenimai"

Sveiki,

Šiandien noriu pristatyti filmą „Susipynę išgyvenimai“ (Personal effects) (2009 m.). Sakyčiau, keistokai išvertė pavadinimą į lietuvių kalbą, bet tebūnie. Filmas pasakoja dviejų žmonių istoriją: 24 metų vaikino sesers dvynės žmogžudystę ir vienos pagyvenusios moters vyro žūtį. Abiejų žmonių likimai labai panašūs, abu paskendę netektyje, jie susipina tarpusavyje ir gaunasi vienas totalus romanas tarp skirtingų kartų. Žinoma, kartu yra toks vienišų ir įskaudintų žmonių išsigelbėjimas, nes tik panaši meilė gydo žaizdas.

Pagrindinius vaidmenis atlieka charizmatiškasis Ashton Kutcher iš „Drugio efekto“ ir begalės komedijų ir legenda jau tapusi Michelle Pfeiffer. Gera aktorių vaidyba, tiesa, Kutcheriu retkarčiais suabejodavau, nes buvo keista stebėti jį susimąsčiusį, piktą, retkarčiais flegmatišką, regis, vaidindamas buvo neužtikrintas savo personažu. Bet tik retkarčiais, ko nepasakysi apie Pfeiffer, ji viską atliko nepriekaištingai. Filmas – niūrokas, daug pilkų spalvų, pilko dangaus, drėgmės, pilko cemento ir šiukšlinos pakrantės. Filmas netinka romantiškiems vakarams, jame vaizduojami įvykiai neretai atsikartoja mūsų gyvenimuose. Tai – filmas, kuris atitinka visus šiuolaikinės dramos reikalavimus.

Ir iš ties, tai neprastas filmas vieno karto žiūrėjimui. Ar jis turi didesnės išliekamos vertės? Sunku pasakyti, kadangi tikrai yra sukurtų panašių filmų. Kartais stebindavo režisieriaus pasirinktos kryptys, filmavimo „kampų“ sprendimo būdai, tačiau visa tai tik praturtino filmą. Filme nemažai gestikuliuojama Amerikos gestų kalba, kadangi vienas iš pagrindinių herojų yra kurčias... Šiuolaikinė drama neapsiriboja viensiužetine linija, jai reikia nustebinti žiūrovą. Negaliu pasakyti, ar mane labai jau nustebino, tačiau buvo malonu žiūrėti, nors vidury filmo pagalvojau, ar nereikėtų nutraukti seanso, nes šiek tiek pritrūko intrigos, kaip drama tapo labai pilka ir monotoniška, tačiau išsėdėjau ir išžiūrėjau iki galo.

Rekomenduoju visiems dramų mylėtojams, sunkaus filmo mėgėjams, kurie domisi žmogaus santykiais, juos analizuoja, vertina ir jais mėgaujasi. Jiems turėtų patikti.

Įvertinimas 8/10

Jūsų Maištinga Siela

1 komentaras: