2011 m. liepos 23 d., šeštadienis

Filmas: "Biutiful"

Sveiki visi,

Šiandien trumpai apie filmą „Biutiful“ (Biutiful) (2010 m.) – tai pats naujausias ispanų režisieriaus Alejandro Gonzlez Irritu darbas. Taip, tai meistras! Neprikiši. Šitą režisierių puikiai turėtumėte žinoti iš tokių filmų kaip „21 gramas“ ir „Babelis“. Tai režisierius, kuris ir toliau ištikimas savo braižui, kameros svyravimas. Šįkart „Biutiful“ tyčia pavadintas iškraipyta anglų kalba, nes tai, kas gražu, šiuo atveju šios šeimos dramoje, toli gražu neatrodo gražu ir tobula.

Režisierius pagarsėjęs grandioziniais ir suktais siužetais. Šįkart jis irgi toks išliko, tačiau man kažko pritrūko siužete, tų pašalinių dalykų buvo per daug, per daug tų istorijų apie narkotikų prekeivius, apie dirbančius kinus Barselonoje už centus. Tačiau pati istorija žavi – dviejų vaikų vyras susisiekia su mirusiais, turi tokią dovaną, ir iš to dalinai užsidirba arbatos per laidotuves, o iš tikrųjų jis įsivėlęs į nešvarų narkotikų ir statybos žaidimėlį. Problemos su pakrikusia žmona, kuri skriaudžia vaikus, yra priklausoma nuo sekso ir alkoholio. Visa tai būtų lyg ir gražu, tačiau vyras sužino, kad turi prostatos vėžį, kuris išplito į kaulus. Laiko nedaug. Ar jam pavyks pasirūpinti vaikais ir sutvarkyti reikalus su nusikalstomu pasauliu?

Šiaip filmas nieko neišrealizuoja, vyras nieko gyvenime per daug nepakeičia, nepadaro sužinojęs, kad mirs, grandiozinių žygdarbių ir nepasveiksta, kaip neretai dar būna panašaus turinio filmuose. Filmas nemažas – pustrečios valandos, tačiau jį įdomu žiūrėti, nes taip sukalta, kad rodos, nieko nesupranti, pasaulis ir tikroji situacija kasdieniškai, bet išlaikomoje įtampoje atsiveria žiūrovui po truputį. Manau, tai dar vienas rimtas išmėginimas žiūrovui. Ne, šitas filmas nėra kiekvienam, jis šiek tiek nostalgiškai ir žaviai slegiantis, tačiau pakankamai gyvenimiškas ir sudėtingas. Verta pasinerti į tą pasaulį, į visai nespalvingą, niūrų ir pilką Barselonos kasdienybę.

Įvertinimas: 8.9/10

Jūsų Maištinga Siela

3 komentarai:

  1. Tikra Meilė Rašybos Ratukas, Dr. Obodo. Burtai pritraukti meilę, Sustabdyti santuokos nutraukimo, Santuokos Burtai, Pareikšti prarastą meilę, Pinigus ir turtingus burtai, Apsaugos burtai, vaisingumo rašybos ..Kontaktinė Info
    El. paštas: templeofanswer@hotmail.co.uk
    Skambinkite,Viber ir whatsapp +2348155425481

    AtsakytiPanaikinti
  2. KAIP ATSINAUJINU MANO VYKDYTOJO ATGAL, ATSAKYDAMAS TIKRAI IR VEIKSMINGAM NUORODAI IŠ DR. Sunny Maniau, kad daugiau jo nematysiu, kol nesutikau ponios, vadinamos Maria, kuri papasakojo apie burtininką, vadinamą Dr.Sunny, ji man davė savo el. Pašto adresą ir mobiliojo telefono numerį. Aš susisiekiau su juo ir jis mane patikino, kad per 48 valandos mano vyras grįš pas mane. Per mažiau nei 48 valandas mano vyras grįžo prašydamas atleidimo sakydamas, kad tai velnių darbas, todėl iki šiol stebiuosi šiuo stebuklu, negalėjau įsivaizduoti, bet kai tik burtai buvo išduoti, aš pastojau ir pagimdžiau savo trečiąjį vaiką. Jei jums reikia pagalbos iš jo, galite susisiekti su juo el. paštu: drsunnydsolution1@gmail.com Arba „WhatsApp“ arba paskambinkite jam dabar: +2349030731985
    Dr.Sunny taip pat gydo:
    1. ŽIV / AIDS
    2. HERPES 1/2
    3. VĖŽYS
    4. ALS (Lou Gehrig liga)
    5. Hepatitas B?
    6.Jei norite pastoti

    AtsakytiPanaikinti
  3. Dr Ilekhojie TAI, KAS man padėjo išsaugoti mano santykį.TEKSTAS ARBA PRIDĖTI Jį APIE WHATSAPP: +2348147400259

    Aš noriu paliudyti apie puikų ir galingą rašytoją, kuris mano vyrui palikęs mane ir vaikus 2 savaitėms, kai aš jam paskambinau, jis nesirinko, kai grįžo namo trečią savaitę. Jis man pasakė, kad nori skyrybų, man buvo taip liūdna Aš verkiau visą naktį, kai jis vėl išvyko, kitą dieną buvau toks vienišas, ieškodamas ko nors internete, kai radau burtininką, vadinamą dr. Ilekhojie, kuris padėjo daugybei žmonių susidoroti su jų problemomis, todėl aš susisiekiau su juo dėl savo problemų, jis man pasakė, kad bus Priimk 24 valandas, o mano vyras grįš pas mane. Aš padariau viską, ką jis liepė man padaryti. Kitą dieną mano vyras grįžo atsiklaupęs ir maldavo, kad atšauktų skyrybas, kuriomis dabar džiaugiamės kartu. susisiekite su juo „WhatsApp“ dr. Ilekhojie telefonu +2348147400259 arba el. paštu (gethelp05@gmail.com)

    AtsakytiPanaikinti