2011 m. liepos 5 d., antradienis

Knygyne "Faber Fortunae" - Jaunimo dainuojamosios poezijos vakaras



Sveiki visi,

Galvojate, kad Vilnius vasara miega? Blogai manote. Nors už lango vyksta tikti potvyniai, teko ir man viename iš jų išsimaudyti – baltai žlagsėjo kaip dumplės. Neveltui, skubėjau į knygyną Faber Fortunae, įsikūrusį sostinės Pylimo g. 38/1, kur vyko Jaunimo dainuojamosios poezijos vakaras. Faber Fortunea – tai mažas, bet jaukus knygynėlis su senamiesčio dvasia. Labai džiugu į tokį užsukti, kadangi privačiuose knygynėliuose, kuriamuose su savita dvasia, kažkaip pasijauti kitaip nei tarkim komercijos gigantų sukurtuose knygynuose. Tokių knygynėlių senamiestyje, tiesa, jau ne vienas, kartais tenka nutipenti į savotišką atmosferą skleidžiantį ir „Rūdninkų knygyną“...

Lietus ir potvynių skalaujamos gatvės visgi neatbaigė klausytojų turiningai praleisti vakaro. Kas su skėčiais, kas be jų, pro praviras knygyno duris vis rinkosi į Jaunimo dainuojamosios poezijos vakarą. Čia kiekvienas turėjo galimybės susipažinti su atlikėjais, įsigyti 10 procentų pigiau knygų ir pabūti tiesiog jaukioje atmosferoje. Iki renginio pabaigos į knygynėlį prigužėjo nemažai žmonių. Renginį pradėjo jau ne pirmą kartą gyvai matyta ir klausyta dainininkė Kristina Muravjova iš Klaipėdos. Mergina atiliko savo kūrybos dainą „Dingo“, kuri labiausiai man įsiminė iš jos repertuaro, taip pat neslėpė savo simpatijų Salomėjos Nėries poezijai, pagal kurią taip pat mums padainavo keletą dainų. Kristina prisipažino, jog šis lietingas vakaras Vilniuje – tai paskutinis vakaras sostinėje, mergina grįžta į Klaipėdą, iš kurios trauks į Suomiją studijuoti.

Gražių dainų mums pažėrė ir Goda Zovaitė, kuri padainavo man asmeniškai labai patikusią dainą pagal poeto Antano A. Jonyno eiles. Mergina taip pat ištikima savo senelio eilėms, pagal kurias atliko nė vieną dainą, priminė Dzūkijos atokius kampelius. Galiausiai mane labai nustebino Vygantas Šimkus, pasirodė labai gerai įvaldęs gitarą, iš kurios liejosi muzika su energija. Sėdėjau gan arti, todėl net šiurpas nuėjo, net pagalvojau: kaip va, žmogus šitaip sugeba. Atliko keletą dainų, tiesa, nemažai jos apie jauno žmogaus skausmą kaip antai krentantys žmonės pro langą, o iš paskos pats langas dar lekia žemyn. Bet Vygantas mums liūdėti neleido ir užbaigė gyvybinga daina savo įspūdingą pasirodymą.

Pačioje pabaigoje pasirodė grupė „23 - as ąžuolas“ (Justina Semaškaitė ir Domantas Dragūnas). Atliko keletą vaizdingų dainų, kuriomis mintyse nupiešė urbanistinius rudeniškus vaizdinius. Justinai pritarė Domantas su gitara, o pabaigoje renginio organizatorė paprašė, kad jie atliktų ir dar vieną papildomą dainą vakaro pabaigai. Galiausiai knygynas Faber Fortunae dalyviams padovanojo po knygą. Visi buvom patenkinti turiningai praleidę laiką.

Rekomenduoju ir Jus prisijungti Facebook‘e prie Faber Fortunea knygyno grupės, stebėti renginių tvarkaraštį ir kitą kartą patiems ateiti į jaukų knygyną, papuošti savo gyvenimą vienu kultūringu, turiningu ir jaukiu vakaru. Šis knygynas yra puikus tuo, kad jame save gali realizuotis mažosios leidyklos, kurios sunkiai prasimuša didžiuosiuose knygų platinimo tinkluose. Čia rasite mažiau žinomų, o gal ir visai nežinomų mažų leidyklėlių produkciją, taip pat galite įsigyti ir įvairių rankdarbinių papuošalų, suvenyrų. Rekomenduoju apsilankyti.

Jūsų Maištinga Siela

1 komentaras: